Επίσκεψη του Αναπληρωτή Γ.Γ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στην περιοχή του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:20
480 0

Επισκέφθηκε τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και το ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου και ενημερώθηκε για το έργο τους στην αντιμετώπιση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ευχαριστώντας για την προσφορά τους

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος επισκέφθηκε χθες (27-09-2015) την περιοχή του Έβρου, συνοδευόμενος από την Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχο Νικόλαο Μενεξίδη και συνάντησε τους Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, Αστυνομικούς Διευθυντές Παναγιώτη Κουτούζο και Πασχάλη Συριτούδη, στις έδρες τους αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Φιλιππάκος μετέβη αρχικά στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, όπου επισκέφθηκε τις αστυνομικές Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, που περιπολούν κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Συγκεκριμένα, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην περιοχή από ειδικές αστυνομικές ομάδες περιπολίας και ειδικές ομάδες αστυνομικών πλωτών μέσων.

Οι ειδικές αυτές αστυνομικές ομάδες έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών σε όλο το μήκος της οριογραμμής του ποταμού Έβρου (από το Δέλτα του ποταμού ως το Τριεθνές).

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας μετέβη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Ορεστιάδας, στο Νέο Χειμώνιο, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τις δομές του Κέντρου.
Επιπλέον επισκέφθηκε το Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου μετέβη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, έχοντας την ευκαιρία να δει από κοντά το έργο που επιτελείται. Ο κ. Φιλιππάκος περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, όπου ενημερώθηκε από το Διευθυντή του Κέντρου για την κρατούσα κατάσταση.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος συναντήθηκε με στελέχη του FRONTEX, τα οποία συμμετέχουν στις ειδικές εκπαιδευτικές ασκήσεις “REX 2015” (RABIT Exercise 2015).

http://www.videotex.gr

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Όμηροι του αδιάφορου κράτους τα άτομα με αναπηρία – Χωρίς οδηγό το ΚΕΦΙΑΠ Ορεστιάδας”

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Ιουλίου 2017 0
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του Νομαρχιακού Συλλόγου…

Νέα μέτρα: Ολα όσα θα ισχύουν για ανεμβολίαστους σε εστίαση, εργασία, σχολεία, πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Αυγούστου 2021 0
Σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από τις 13 Σεπτεμβρίου Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού που θα ισχύουν…