Επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στην Αθήνα κ. κ. ZOU Xiaoli, στον Δήμαρχο Σαμοθράκης, κ. Αθανάσιο Βίτσα

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:57
363 0

Επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στην Αθήνα κ. κ. ZOU Xiaoli, στον Δήμαρχο Σαμοθράκης, κ. Αθανάσιο Βίτσα

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Αθανάσιο Βίτσα πραγματοποίησε σήμεραΠαρασκευή 25/08/2017 ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. ZOUXiaoli.

Τον πρέσβη συνόδευανη σύζυγός του κ.NINGYi, ο Δ/ντης του Πολιτικού τμήματος κ.WUShutaoκαι αναπληρωτής Δ/ντηςτου τμήματος τύπου και δημόσιας διπλωματίας κ. LIAOWendan

Είναι η πρώτη επίσκεψη Πρέσβη της Κίνας στη Σαμοθράκη και η συνάντηση εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Ο κ. Βίτσας έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των σχέσεων των δύο χωρών και παρουσίασε συνοπτικά την ταυτότητα του νησιού καθώς και τις προοπτικές του σε όλους τους τομείς: Αγροτικό – παραδοσιακές παραγωγές όπως κρέας, τυρί, λάδι, μέλι κτλ, την δυνατότητα παραγωγής νέων προιόντων όπως αρωματικά φυτά.

Την εν δυνάμει αξιοποίηση διαφόρων μορφών ενέργειας τη γεωθερμία κτλ.

Ιδιαίτερα παρουσιάστηκεη δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών αλλά και επενδύσεων σ’ αυτόν τον τομέα.
Ο κ. Χiaoliεπεσήμανε τη πρόοδο των ΕλληνοΚινεζικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, πρόβλεψε ότι αυτές θα ενδυναμώνονται και θα επεκτείνονται στο μέλλον και ότι οι καλές σχέσεις των δύο χωρών έχουν θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και τις Αν. Μεσογείου.

Είναι η πρώτη γνωριμία του με την περιοχή, τονίζοντας ότι στους Κινέζους το μέχρι τώρα ενδιαφέρον είναι κυρίως για τη νότια νησιωτική και ηπηρωτική Ελλάδα, και θα συστήσει στους συμπατριώτες του τις ομορφιές και επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα. Θα συμβάλει να γίνει γνωστή η Σαμοθράκη και το φυσικό -πολισμικό φορτίο της εν όψει και της καθιέρωσης απευθείας αεροπορικής γραμμής Πεκίνου – Αθήνας από τον Σεπτέμβριο.

Τόνισε ότι τον εντυπωσίασε πόσα πολλά γνωρίζουν οι Ελληνες για τη χώρα του πράγμα που διαπίστωσε και στο ταξίδι του σήμερα αφού και οι συνταξιδιώτες του με τους οποίους σήμερα έτυχε να συνομιλήσει γνωρίζουν πολλά για την Κίνα ενώ οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο λαών είναι περιορισμένοι αντίθετα με την δυναμική που έχουν οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Τέλος από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε ότι σήμερα έγινε η αρχή γνωριμίας με το νησί και ότι θα υπάρξει συνεργασία ώστε να καλλιεργηθούν ουσιαστικότερες σχέσεις με πρώτο τον τομέα του τουρισμού.

Σχετικά άρθρα

Εξιχνιάστηκαν: 1 ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και 3 διαρρήξεις σπιτιών και καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Απριλίου 2017 0
Εξιχνιάστηκαν: 1 ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και 3 διαρρήξεις σπιτιών και καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί,…

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2019 0
Συνελήφθησαν στις 12-2-2019 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης…