Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στο Τελωνείο των Κήπων και στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ΠΕ Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:09
419 0

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου, επισκέφθηκε την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, το Τελωνείο των Κήπων και τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται και ολοκληρώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.


Συγκεκριμένα, στο Τελωνείο των Κήπων ο κ. Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Τελωνίου, την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υφισταμένων εγκαταστάσεων καθώς και για το υποεκτέλεση έργο της διαπλάτυνσης της οδού Τελωνείου – Γέφυρας Κήπων. Ακολούθως, μετέβη στην περιοχή του Πετάλου Πέπλου και στο Τυχερό, σημεία στα οποία πραγματοποιείται αποκατάσταση του κυρίως και του υπερβλητού αναχώματος, καθώς και στους κάμπους Θυμαριάς και Τυχερού, όπου κατασκευάστηκαν τέσσερα θυροφράγματα στη θέση Δουρούτσα για αποστράγγιση των υδάτων.


Κατόπιν ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Νέας Βύσσας Ορεστιάδας όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες, που έχουν υλοποιηθεί κατά μήκος των αναχωμάτων στον κάμπο Ωοειδούς.

Οι εργασίες αφορούν στην πραγματοποίηση υπερύψωσης του κυρίως αναχώματος από τη θέση «Πράσινη Πόρτα», με κατεύθυνση νότια, προς το «Φυλάκιο 9» και το «Φυλάκιο 8» του Ελληνικού Στρατού, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο υπερβλητό ανάχωμα κατά μήκος του κάμπου Ωοειδούς, και έχουν αποκατασταθεί όλα τα ρήγματα στο κυρίως ανάχωμα.


Η ολοκλήρωση όλων των ανωτέρω έργων θωρακίζει με επάρκεια την παρέβρια περιοχή έναντι των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται με συχνότητα τα τελευταία χρόνια.

 

Σχετικά άρθρα

Οι θέσεις του υποψήφιου δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη για την κοπή των δέντρων και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Φεβρουαρίου 2019 0
«Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται», έλεγαν αλληγορικά οι πρόγονοί μας. Πράγματι όταν οι ισχυροί βρίσκονται στην εξουσία όλοι τους χειροκροτούν…

Κλειστό θα παραμείνει το Γυμνάσιο Άνθειας στις 4 και 5 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Φεβρουαρίου 2021 0
Με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία της σχολικής μονάδας  Γυμνασίου Άνθειας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη και…