Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου, επισκέφθηκε την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, το Τελωνείο των Κήπων και τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται και ολοκληρώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.


Συγκεκριμένα, στο Τελωνείο των Κήπων ο κ. Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Τελωνίου, την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υφισταμένων εγκαταστάσεων καθώς και για το υποεκτέλεση έργο της διαπλάτυνσης της οδού Τελωνείου – Γέφυρας Κήπων. Ακολούθως, μετέβη στην περιοχή του Πετάλου Πέπλου και στο Τυχερό, σημεία στα οποία πραγματοποιείται αποκατάσταση του κυρίως και του υπερβλητού αναχώματος, καθώς και στους κάμπους Θυμαριάς και Τυχερού, όπου κατασκευάστηκαν τέσσερα θυροφράγματα στη θέση Δουρούτσα για αποστράγγιση των υδάτων.


Κατόπιν ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Νέας Βύσσας Ορεστιάδας όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες, που έχουν υλοποιηθεί κατά μήκος των αναχωμάτων στον κάμπο Ωοειδούς.

Οι εργασίες αφορούν στην πραγματοποίηση υπερύψωσης του κυρίως αναχώματος από τη θέση «Πράσινη Πόρτα», με κατεύθυνση νότια, προς το «Φυλάκιο 9» και το «Φυλάκιο 8» του Ελληνικού Στρατού, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο υπερβλητό ανάχωμα κατά μήκος του κάμπου Ωοειδούς, και έχουν αποκατασταθεί όλα τα ρήγματα στο κυρίως ανάχωμα.


Η ολοκλήρωση όλων των ανωτέρω έργων θωρακίζει με επάρκεια την παρέβρια περιοχή έναντι των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται με συχνότητα τα τελευταία χρόνια.

 

Προηγούμενο άρθροΕυάγγελος Λαμπάκης: “Την ερχόμενη εβδομάδα τα εγκαίνια του περιφερειακού Αλεξανδρουπολης”
Επόμενο άρθροΔημήτρης Πέτροβιτς: “Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει την καθιέρωση φθηνού εισιτηρίου για τη Σαμοθράκη”