Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα, κ. Zou Xiaoli, στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:18
391 0

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 ο Πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, κ. Zou Xiaoli. Ο πρέσβης συνοδευόταν από τη σύζυγό του, κα Ning Yi και τους συνεργάτες του κ.κ. Wu Shutao και Liao Wendan.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο κ. Λαμπάκης παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής μέσα από την αξιοποίηση του λιμανιού, τη δημιουργία του διαμετακομιστικού κέντρου σε έκταση 400 στρεμμάτων που ανήκει στον Δήμο και την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής ηλεκτροκίνησης Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς. Επίσης, ενημέρωσε τον πρέσβη για την εκμετάλλευση της γεωθερμίας και τη δυνατότητα χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ τόνισε τη δυνατότητα μετατροπής της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακό κόμβο επισημαίνοντας τη γεωστρατηγική θέση της περιοχής.

Ο κ. Xiaoli χαρακτήρισε την Αλεξανδρούπολη σταυροδρόμι ηπείρων και πολιτισμών και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να τη συστήσει στο λαό της Κίνας, τόσο στους τουρίστες όσο και στους επιχειρηματίες, καθιστώντας την σταθμό στο νέο Δρόμο του Μεταξιού.

Και οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας αγαστής και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Β. Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης ενώ δεν παρέλειψαν να  εκφράσουν την επιθυμία τους να καλλιεργήσουν ουσιαστικές σχέσεις συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της ενέργειας και της γεωργίας μέσα από την αδελφοποίηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με μια πόλη της Κίνας.

Σχετικά άρθρα

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Νοεμβρίου 2018 0
Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, και στη…