Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά από επίμονες προσπάθειες της Αν. Καθηγήτριας Αναισθησιολογίας ΔΠΘ Πελαγίας Χλωροπούλου, Διευθύντριας της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, επαναλειτουργεί (κατόπιν διακοπής λόγω της πανδημίας Covid-19) το Ιατρείο Πόνου της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διενεργείται η μέθοδος με ραδιοσυχνότητες (RF), η οποία αποτελεί μια διαδερμικά επεμβατική επιλογή που βασίζεται στην νευρόλυση (δηλαδή την απενεργοποίηση των νεύρων της πάσχουσας περιοχής) με την χρήση ειδικών ραδιοσυχνοτήτων.

Το Ιατρείο Πόνου λειτουργεί υπό την Διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Αναισθησιολογίας ΔΠΘ Πελαγίας Χλωροπούλου, Διευθύντριας της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε ήδη σε τρεις ασθενείς με χρόνιο, ισχυρό και επίμονο πόνο που δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί με τις συνηθισμένες μεθόδους, δηλαδή φαρμακευτική αγωγή, φυσιοθεραπεία κ.α.

Το εγχείρημα αυτό που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, επιτεύχθηκε χάρη στην άριστη συνεργασία της Διευθύντριας της Παν/κής Αναισθησιολογικής Κλινικής, Αν. Καθηγήτριας Αναισθησιολογίας ΔΠΘ, Πελαγίας Χλωροπούλου, του Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής, Καθηγητή Ορθοπαιδικής ΔΠΘ, Γεωργίου Δρόσου και της Διευθύντριας της Α’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, Καθηγήτριας Χειρουργικής ΔΠΘ, Ελένης Ευφραιμίδου.

Η άριστη και ομαδική συνεργασία μεταξύ των στελεχών του Π.Γ.Ν.Α. αποτυπώνεται για άλλη μια φορά, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για εξάλειψη ή μείωση του χρόνιου επίμονου πόνου των ασθενών με την πιο συχνή χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου στο μέλλον, και την εν γένει καλύτερη παροχή παρηγορικής φροντίδας.

Προηγούμενο άρθροΜαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου γύρισαν ντοκιμαντέρ με τίτλο “Οι ποδηλάτες της φωτιάς”, για την καταστροφική πυρκαγιά του 2023 (BINTEO)
Επόμενο άρθροΒαγγέλης Φακούδης: “Μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου γύρισαν ντοκιμαντέρ για την καταστροφική πυρκαγιά του 2023”