Επείγουσα ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου ζητάει το ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:24
89 0

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Επείγουσα ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου στην ΠΕ Έβρου

Βρισκόμαστε πλέον στο τρίτο κύμα της πανδημίας, τα περιορισμένα και ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν αντιστοιχούν με τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. Οι ελάχιστες και προσωρινές προσλήψεις υγειονομικών, οι μετακινήσεις προσωπικού, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου, αλλά και στο λαό της περιοχής που εξυπηρετείται από αυτό. Είναι η πολιτική της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και απαξίωσης του νοσοκομείου, που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, που γίνεται πλέον ανυπόφορη και επικίνδυνη για τους κατοίκους, τους ασθενείς και το εναπομείναν προσωπικό του νοσοκομείου, που με αυτοθυσία δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του.

Η κατάσταση στο Γ.Ν. Διδυμότειχου, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Σουφλίου, Ορεστιάδας και Δικαίων, στα Αγροτικά Ιατρεία είναι τραγική, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Σύμφωνα με το ήδη ελλιπές οργανόγραμμα του νοσοκομείου τα στοιχεία είναι τα εξής:

Την ώρα που προβλέπονται 52 θέσεις γιατρών, εργάζονται μόλις 31, λείπουν 21 γιατροί.

Την ώρα που προβλέπονται 177 θέσεις νοσηλευτών, εργάζονται μόλις 143, λείπουν 34 νοσηλευτές.

Στο τεχνικό – διοικητικό προσωπικό η κατάσταση δεν είναι καλύτερη καθώς προβλέπονται 85 θέσεις και αυτή τη στιγμή εργάζονται 43, υπάρχει κενό 42 θέσεων εργασίας.

Τέλος, σε ολόκληρο το νοσοκομείο την περίοδο αυτή, στη θέση της καθαριότητας εργάζεται 1 άτομο, ενώ προβλέπονται 9 θέσεις, υπάρχει δηλαδή κενό 8 θέσεων.

Τα κενά αυτά προκαλούν σοβαρές ελλείψεις σε κλινικές του Νοσοκομείου, όπως στην Παιδιατρική, στην Μονάδα νεφρού, στην Ορθοπεδική. Παράλληλα λείπουν εντελώς κρίσιμες ειδικότητες όπως Οφθαλμιάτρου, Δερματολόγου, Οδοντιάτρου.

Επιπλέον, εξαιτίας των κενών αυτών, πολλές κλινικές και μονάδες συνεπικουρούνται από γιατρούς του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, ακόμη και στρατιωτικούς γιατρούς, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν αρκεί ώστε να βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών.

Την ίδια ώρα τα Αγροτικά Ιατρεία στην ΠΕ Έβρου υπολειτουργούν, ενώ η υπόσχεση για λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Δίκαια παραμένει ανεκπλήρωτη.

Επίσης οι εμβολιασμοί γίνονται σε ρυθμό χελώνας. Στο βορειότερο Κέντρο Υγείας της χώρας, αυτό των Δικαίων οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν το Μάρτιο.

Αποδεικνύεται, ακόμα μια φορά, ότι τα όποια -περιορισμένα και ανεπαρκή- μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να καλύψουν τις ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που προϋπήρχαν της πανδημίας. Το κυριότερο δεν αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και στις πραγματικές ανάγκες από την εξέλιξη της πανδημίας
Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

⦁ Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επείγουσες διαδικασίες, για την κάλυψη όλων των κενών του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου.

⦁ Τη στελέχωση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην Π.Ε. Έβρου, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο και να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Σχετικά άρθρα

ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ… Οι ανώνυμοι Έλληνες μπροστά στην σαπίλα των επωνύμων γραικύλων. (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2018 0
Κύπρος  74.Οι ορδές  του Αττίλα  επελαύνουν, γιατί οι πολιτικοί μας έχουν αποφασίσει πως η «Κύπρος  κείται  μακράν»….Στην  τουρκική λαίλαπα  αντιτάσσουν…

ΕΣΤΑΥΡΩΘΗΣ ΔΙ’ ΕΜΕ ~ ΤΟ ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΕΚΟΥΣΙΟΝ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Απριλίου 2019 0
ΕΣΤΑΥΡΩΘΗΣ ΔΙ’ ΕΜΕ ΤΟ ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΕΚΟΥΣΙΟΝ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ   Ο θεοκίνητος κάλαμος των αοιδίμων θεοφωτίστων…

O Παύλος Μιχαηλίδης ιδρύει vέα δημοτική παράταξη: «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» – Ανακοινώθηκε η 12μελής συντονιστική επιτροπή

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Οκτωβρίου 2020 0
Διανύοντας μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο κάτι αισιόδοξο και ΝΕΟ έχει δημιουργηθεί, με σεβασμό στον πολίτη και με πλήρη αυτοδιοικητική συνείδηση.…