Επενδυτικό Ενδιαφέρον για Διαμετακομιστικό Κέντρο Μεταφορών στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:54
377 0

Tην Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Έβρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Γερμανούς επιχειρηματίες, εκπροσώπους του Γερμανικού Υπουργείου Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο ΔΣ του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), κο Βασίλειο Τσολακίδη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση από την Γερμανική πλευρά επενδυτικής ετοιμότητας στην Π.Ε. Έβρου, για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου διαμετακόμισης.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η παρουσίαση από την πλευρά του Επιμελητηρίου των δυνατοτήτων που διαθέτει η περιοχή μας, για την λειτουργία και εγκατάσταση εμπορευματικού κέντρου διαμετακόμισης. Ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης,  έκανε ειδική αναφορά για τις υποδομές  διασυνδεδεμένων μεταφορών (Intermodal Transportation), που διαθέτει η  Αλεξανδρούπολη. Στο πλαίσιο της τεκμηρίωσης, παρουσιάστηκαν οι προμελέτες και μελέτες που έχουν εκπονηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, για την δημιουργία αυτού του Εμπορευματικού κέντρου.

Ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε “Η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου διαμετακόμισης αποτελεί προτεραιότητα” και πρόσθεσε  “Η ενίσχυση και αξιοποίηση των υφισταμένων λιμενικών υποδομών, που επιτρέπουν συνδεδεμένες μεταφορές, θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη και ανάπτυξη όχι μόνο των λιμενικών εργασιών αλλά και των συνδεδεμένων  κλάδων, προσφέροντας παράλληλα νέα κανάλια διανομής, πρόσβαση και τεχνογνωσία”.

Συμπληρωματικά, παρουσιάσθηκαν τα θεμελιώδη πλεονεκτήματα της περιοχής του Έβρου, η γεωστρατηγική σημασία και συζητήθηκαν οι τρόποι και τα μέσα που διαθέτει το Επιμελητήριο Έβρου, για την υποστήριξη στην εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων και νέων επενδύσεων στην περιοχή μας. Γεγονός αποτελεί ότι η γεωστρατηγική τοποθεσία της Αλεξανδρούπολης, σε συνάρτηση με την ετοιμότητα σε υποδομές συνδυασμένων μεταφορών, καλύπτει τις βασικές προϋποθέσεις για επενδυτική ωριμότητα στον εν λόγω τομέα.

Σε συνέχεια της συνάντησης η Γερμανική αντιπροσωπεία θα συλλέξει συμπληρωματικά στοιχεία από φορείς και οργανισμούς για την περιοχή. Με το πέρας της καταγραφής θα αξιολογήσει δυνητικές ευκαιρίες και θα επανέλθει σε διάστημα δυο μηνών για επαναληπτική συνάντηση εργασίας.

Το Επιμελητήριο Έβρου σε συνέχεια της συνάντησης θα συσκεφθεί με τους τοπικούς φορείς με στόχο την τεκμηρίωση της επενδυτικής ετοιμότητας από πλευράς υποδομών ώστε να προσέλθει στην επόμενη συνάντηση εργασίας με στοχευμένες προτάσεις για επενδυτικά σχέδια.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

Χριστόδουλος Τοψίδης

Σχετικά άρθρα

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητάει η “Δύναμη Δημιουργίας”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Φεβρουαρίου 2021 0
ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 26/2/2021 ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ κύριε Πρόεδρε Κάνοντας χρήση του «Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου»…

Μια άλλη Αγία Σοφία υπέφερε πρώτη…

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Σεπτεμβρίου 2020 0
ΤΟΥ Ρίτσαρντ Κλογκ* Το καλοκαίρι του 1960 πέρασα τις θερινές μου διακοπές στην Τραπεζούντα, βοηθώντας στην αποκατάσταση τοιχογραφιών στον ναό…

Αλεξανδρούπολη: Αναστολή διεξαγωγής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Νοεμβρίου 2020 0
Αναστολή διεξαγωγής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ¨   Λαμβάνοντας υπόψη:   την αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863  ΚΥΑ (ΦΕΚ 4829/Β΄/2-11-2020), σύμφωνα με την…