Τη δωρεά ενός Φορητού Παιδιατρικού Αναπνευστήρα στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, οργάνωσε και διεκπεραίωσε το Επιμελητήριο Έβρου. 

Η παράδοση του ιατρικού μηχανήματος έγινε την Πέμπτη 04.02.2021 από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη σε μία λιτή τελετή τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον Covid-19.

Η προμήθεια του ιατρικού μηχανήματος, που είναι το πρώτο του είδους του που αποκτά το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έγινε από την εταιρία Draeger Hellas S.A. 

Τα χρήματα της δαπάνης προσφέρθηκαν από το Επιμελητήριο Έβρου, από τις εταιρίες: ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε., Dasteri Α.Ε, Θρακική Σποροπαραγωγή Α.Ε., Green Cola Hellas A.E., ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε., ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ – Ελαιουργική Βιομηχανία και ιδιωτικά από μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου.

Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΑ κος Άγγελος Τσαλκίδης ο Φορητός Παιδιατρικός Αναπνευστήρας θα συμβάλει ώστε «όταν παρίσταται ανάγκη, η διακομιδή παιδιών σε Νοσοκομεία με Παιδιατρικές ΜΕΘ να γίνεται με περισσότερη ασφάλεια». Ο Φορητός Παιδιατρικός Αναπνευστήρας είναι ο πρώτος του είδους που αποκτά το ΠΓΝΑ καθώς έως τώρα διέθετε αντίστοιχα μηχανήματα μόνον για ενήλικες. 

Παραδίδοντας το ιατρικό μηχάνημα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ιδιώτες που υποστήριξαν τη δωρεά και τόνισε ότι «η αρωγή του Επιμελητηρίου Έβρου στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι δεδομένη. Ειδικά όμως, όταν οι ανάγκες αφορούν παιδιά, τότε η ευαισθητοποίηση όλων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και οι δυνάμεις ενώνονται ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλουμε με αυτόν τον τρόπο στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους όχι μόνο του Έβρου, αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που εξυπηρετεί το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης». 

Ο Φορητός Παιδιατρικός Αναπνευστήρας είναι πλέον στη διάθεση των γιατρών και των ασθενών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν το Επιμελητήριο Έβρου έχει ξανασυνδράμει στις ανάγκες του ΠΓΝΑ.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Ζαμπούκης: Υπηρετούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τους πολίτες
Επόμενο άρθροΚάλεσμα για Ενότητα και ενωτικό αγώνα κατά του ΚΥΤ Φυλακίου κάνει το ΑΚΚΕΛ