Επιμελητήριο Έβρου: Στηρίζουμε την επανέναρξη της Εστίασης

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:53
122 0

Το Επιμελητήριο Έβρου παρακολουθεί στενά τα βήματα επανέναρξης του κλάδου της Εστίασης, ο οποίος απασχολεί μεγάλη μερίδα εργαζομένων και συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική οικονομία. 

Από τις 03 Μαΐου και εντεύθεν, η μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει επανέλθει στην παραγωγική διαδικασία – γεγονός που αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου Νίκο Γεωργιάδη στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης 06/05. 

Στην αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Απόστολος Παλακίδης, η πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Κούλα Λεγγέτση και ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ Δημήτρης Μπακαλίδης.

Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει τα αιτήματα του κλάδου της Εστίασης αναφορικά  με το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επανεκκίνησης της Εστίασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και τις αναπροσαρμογές που ζητά στο ωράριο και τη μουσική. Πιο συγκεκριμένα, ο κλάδος της Εστίασης ζητά αναπροσαρμογή των συντελεστών που αφορούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, ενώ ζητά και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 00.00. Παράλληλα, ζητείται να επιτραπεί και η μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ γίνεται και ευρεία συζήτηση για τον χώρο και τον τρόπο διεξαγωγής κοινωνικών εκδηλώσεων. 

Το Επιμελητήριο δεσμεύεται να στηρίξει τα αιτήματα του κλάδου ως εκ του θεσμικού του ρόλου ενισχύοντας τις διεκδικήσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. 

Τέλος, το Επιμελητήριο Έβρου συγχαίρει όλους τους προμηθευτές για την αλληλεγγύη που έδειξαν προς τους καταστηματάρχες Εστίασης παρέχοντας σημαντικές οικονομικές διευκολύνσεις – γεγονός που συντέλεσε και στο να ανοίξουν όλα τα συναφή καταστήματα στις 03 Μαΐου. 

Σχετικά άρθρα

Αντώνης Βαμβακερός: “Χωρίς υπηρεσίες των δομών Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Κοινότητας, ΚΑΠΗ στους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης”

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιουνίου 2020 0
Με έγγραφο της προέδρου, την 17/6/2020. προς τους εργαζόμενους του Πολυκοινωνικού, αναστέλλεται η λειτουργία των παραπάνω δομών για τρεις εβδομάδες.…

Σύλλογος Διδασκόντων 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης: Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για τη μετεγκατάσταση του σχολείου μας

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουνίου 2021 0
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τις αποφάσεις των αρμοδίων για μετεγκατάσταση του σχολείου μας στην περιοχή του…

Από τον ΟΠΕΚΑ η χορήγηση αναπηρικών επιδομάτων – Ποια είναι η διαδικασία

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2019 0
Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Αθλητισμού  του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τα Προνοιακά Επιδόματα Η Διεύθυνση Κοινωνικής  Προστασίας, Παιδείας…