ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ “ΑΝΑ.Σ.Α.” ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α.Μ.Ε.Α. Ν.ΕΒΡΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:03
415 0

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας η οποία κάθε χρόνο πραγματοποιείται το διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής και στελεχών της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α” με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Έβρου.

Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ με κυρίαρχο την έλλειψη προσβασιμότητας σε κοινόχρηστους χώρους και υπηρεσίες και φυσικά την ασφαλή τους μετακίνηση μέσα στην πόλη.
Ειδικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην αναμόρφωση των ραμπών για ΑμεΑ στα πεζοδρόμια, την έλλειψη οδηγών όδευσης, θέσεων στάθμευσης και φυσικά την απαραίτητη τοποθέτηση του συστήματος ηχητικών φαναριών σε επιλεγμένα σημεία.
Επίσης τονίστηκε η απουσία διευκόλυνσης της πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κάτι που πρόσφατα εξασφάλισε ο γειτονικός Δήμος της Καβάλας, δημιουργώντας την απαραίτητη υποδομή της ηλεκτρικής ράμπας.Το σύστημα SEA TRAC, όπως ονομάζεται, κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα στα κάτω άκρα, ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. (Η μοναδική αυτή πατέντα του πανεπιστημίου Πατρών είναι ενεργειακά αυτόνομη αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα και αντλεί ενέργεια από τον ήλιο).

Αυτό που αναφέρθηκε από πλευράς της “ΑΝΑ.Σ.Α”, είναι η ανάγκη να υπάρχει ένα γενικότερο πλαίσιο πραγματοποίησης παρεμβάσεων σε επίπεδο προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας, που θα επιτρέψουν την αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας και τη βελτίωση των συνθηκών για πεζούς, ΑμεΑ, παιδιά.
Δυστυχώς πολλά από αυτά τα προβλήματα είναι χρονίζοντα και μάλιστα κάποια δεν απαιτούν ιδιαίτερα χρήματα, με την σημερινή δημοτική αρχή όμως να μην δείχνει ικανή να τα διαχειριστεί, αγνοώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τα αιτήματα του συλλόγου.
Για αυτό και η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και εντάσσεται στο πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Χαρά Κεφαλίδου: “Ποια είναι τα 151 δημόσια ακίνητα από το Νομό Έβρου που εκχωρούνται στους δανειστές;”

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Σεπτεμβρίου 2018 0
Ερώτηση προς τoν Υπουργό Οικονομικών κο Ε.Τσακαλώτο κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τα 151…

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Φεβρουαρίου 2018 0
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ Η πενθηφόρος και νηπτική περίοδος της σώζουσας μετανοίας και ανυποκρίτου…

O Παναγιώτης Αγγελίδης στην παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2019 0
Αγγελίδης Παναγιώτης Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής της Παβίας Ιταλίας. Εργάστηκε ως ειδικευόμενος Ιατρός στο τμήμα της Πυρηνικής…