Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Πολιτικές για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας» διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:10
490 0

Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Πολιτικές για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας» διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2016 από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Στελέχη Εκπαίδευσης στις Επιστήμες της Αγωγής» του ΠΤΔΕ του Δημοκριτείου Παν/μίου και το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής του ΠΤ Νηπιαγωγών του Παν/μίου Ιωαννίνων. Η διημερίδα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επιστήμονες των κοινωνικών επιστημών.

Σκοπός της είναι, πέρα από την ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη εικόνα του φαινομένου στην Ελλάδα, να εστιάσει στην πρόληψη του εκφοβισμού με ειρηνικές πρακτικές επίλυσης των συγκρούσεων και με ιδιαίτερη έμφαση στη Σχολική Διαμεσολάβηση.

Ειδικότερα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 θα υλοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών με διάρκεια 9 ώρες (10:00πμ-18:45μμ) στο κτήριο του ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης  (Οψικίου 23). Θα επιμορφωθούν 60 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (3 τμήματα των 20 ατόμων), οι οποίοι με την ολοκλήρωση του κύκλου παρακολούθησης θα λάβουν τη σχετική βεβαίωση και με την υποστήριξη του ΔΣΣΔ του Παν/μίου Ιωαννίνων θα μπορούν να προχωρήσουν στην εφαρμογή του προγράμματος στο σχολείο τους.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:30-20:30μμ θα πραγματοποιηθεί Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξ/πολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Κεντρικός προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΥΠΠΕΘ, Καθηγητής Γεράσιμος Κουζέλης, ο οποίος θα αναλύσει θεωρητικά ζητήματα που αφορούν στην φιλοσοφία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και στις αντιστάσεις του στη σχολική βία. Για τη Σχολική Διαμεσολάβηση θα μιλήσει ο επικεφαλής του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης και ειδικός στην εφαρμογή της, Επίκουρος Καθηγητής του Παν/μίου Ιωαννίνων (τμήμα ΠΤΝ), κ. Θεόδωρος Θάνος. Η Συντονίστρια Δράσεων Πρόληψης για τη Σχολική Βία στην ΕΣΥΔΠ ΑΜΘ και Υπεύθυνη ΣΣΝ Έβρου, Αλεξάνδρα Γκουλιάμα θα εστιάσει σε ζητήματα δράσεων και πρωτοβουλιών του σχολείου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει και θα κάνει επιστημονική παρέμβαση και ο Διευθυντής του ΠΕΚ Αλεξ/πολης, Καθηγητής του ΠΤΔΕ του Δημοκριτείου Παν/μίου, κ. Αθανάσιος Καραφύλλης.

Σημειώνεται ότι συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Ιωάννινα το περασμένο σχολικό έτος και εντάσσεται στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να γενικευτεί ως πρακτική αντιμετώπισης της σχολικής βίας η ειρηνική επίλυση των ενδοσχολικών συγκρούσεων.

Σχετικά άρθρα

Απο 19 εως 21 Ιουνίου το Πανηγύρι του Καλέ στο Διδυμότειχο – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιουνίου 2021 0
Ο Δήμος Διδυμοτείχου, το «Ευγενίδειο» Κέντρο Πολιτισμού και Σύλλογοι του Δήμου Διδυμοτείχου συνδιοργανώνουν το Πανηγύρι του Καλέ (Καλέ Παναΐρ) από 19 έως 21…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ “ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2017”

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιουλίου 2017 0
Ημερομηνία Δράση 26/7/2017 Παραδοσιακό Πανηγύρι »Της Αγίας Παρασκευής»11.00  Παλιάπολη Πύργοι Γκατελούζι Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αρμονίας Γένεσις 30/07/2017 Εκδήλωση προς τιμή…