Επιστολή αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων Έβρου, προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:08
427 0

Oι Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι του νομού Έβρου εστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου ζητώντας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σε γενική συνέλευση των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων Έβρου, αποφασίστηκε να αποστείλουμε και να δημοσιεύσουμε επιστολή με την οποία σας ενημερώνουμε και σας θέτουμε προ των ευθυνών σας για τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή από την ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα.

Από τις 5-2-15 ο Νομός μας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμύρας. Κατά την περίοδο αυτή και μετέπειτα έγιναν πολλαπλές συναντήσεις και συζητήσεις με στελέχη του ΥΠΑΑΤ και βουλευτές του κόμματος σας. Με προτροπή του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, τόσο κατά την επίσκεψή μας στο ΥΠΑΑΤ (Μάρτιος 15) στην οποία παραβρισκόσασταν και εσείς αλλά και κατά τις επισκέψεις του ίδιου στο Νομό τον μήνα Μάιο (Ε.Β.Ζ Ν. Βύσσα) οδηγήθηκαν οι αγρότες στο να καλλιεργήσουν έστω και καθυστερημένα τα χωράφια τους.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τόσο του Υπουργού αλλά και δικές σας δεν έχει δοθεί καμιά λύση, με αποτέλεσμα:

α) Οι παραγωγοί να μπουν στη διαδικασία καλλιέργειας των χωραφιών τους κάνοντας όλα τα έξοδα χωρίς ουσιαστικά να πάρουν παραγωγή και ούτε καν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

β) Να υπάρχει κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης του βαμβακιού.

γ) Να εξαναγκαστούν οι παραγωγοί του Νομού να καταβάλουν τις εισφορές στον ΕΛΓΑ στο σύνολό τους χωρίς να είναι δικαιούχοι καν αποζημίωσης.

δ) Μέχρι σήμερα να μην έχουν καταβληθεί ούτε οι αποζημιώσεις που έχουν εκτιμηθεί.

Παρότι η καμπάνια συγκομιδής των ζαχαρότευτλων τελείωσε στα τέλη Οκτωβρίου οι παραγωγοί μέχρι σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.

Υπάρχουν εκκρεμότητες όσο αφορά τις πληρωμές ΕΦΚ πετρελαίου 2013-2014-2015 , βιολογικά 2014-2015, ενιαία ενίσχυση – πρασίνισμα σχεδίων βελτίωσης, ολοκληρωμένη τεύτλων 2013 συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα θα προσθέσουμε το δυσβάσταχτο φορολογικό – ασφαλιστικό – κόστος παραγωγής που είναι όπως λέτε και εσείς η ταφόπλακα της ελληνικής παραγωγής και του Έλληνα αγρότη.

Επειδή πλέον έχουμε φτάσει στα όριά μας και μη έχοντας πλέον άλλο περιθώριο χρόνου, περιμένουμε από εσάς να αναλάβετε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να υπάρξει η επίλυση των παραπάνω. Εάν και εφόσον έχετε την πραγματική διάθεση για επίλυση των ζητημάτων θα είμαστε δίπλα σας, εάν όχι να ξέρετε ότι θα μας βρείτε σθεναρά απέναντί σας.

Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης

Σχετικά άρθρα

Ανεξάρτητοι Έλληνες Αν. Μακεδονίας – Θράκης: “Συμφωνούμε με τη νομοθετική ρύθμιση για τη Σαρία που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας”

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Νοεμβρίου 2017 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμφωνούμε με τη νομοθετική ρύθμιση για τη Σαρία που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο  για την…

Προσλήψεις 18 μόνιμων και 12 συμβασιούχων υπαλλήλων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Δεκεμβρίου 2017 0
 Ανακοινώθηκε η πρόσληψη 18 νέων μόνιμων υπαλλήλων και 12 συμβασιούχων για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για 1 γιατρό επιμελητή…