Επιστολή διαμαρτυρίας Επιμελητηρίου Έβρου προς Υπ. Εθνικής Άμυνας για αναστολή λειτουργίας μονάδας της Π.Α

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:00
357 0

Κύριοι Υπουργοί,

            Το τελευταίο χρονικό διάστημα φημολογείται έντονα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι επίκειται αναστολή λειτουργίας της Μονάδας του 1ου Σταθμού Αναφοράς από τη περιοχή Λουτρών Αλεξανδρούπολης στη Μονάδα του Διδυμοτείχου, με μετάθεση όλου του προσωπικού στην Ελληνική Επικράτεια.

Στην Μονάδα αυτή υπηρετούν 55 άτομα, τα οποία διαμένουν μόνιμα με τις οικογένειές τους, ήτοι περί τα 200 άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Η απομάκρυνσή τους από την περιοχή μας θα επιφέρει άμεσα και δυσμενή αποτελέσματα στη τοπική οικονομία, με μηνιαίες απώλειες τουλάχιστον 122.000,00 Ευρώ από μισθούς των στελεχών και των συζύγων τους που καταναλώνονται στη τοπική αγορά για τη κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών σε τρόφιμα, ένδυση, εκπαίδευση κ.α.

Περαιτέρω, όμως, η λειτουργία της Μονάδας τροφοδοτεί ανεξάρτητα την τοπική αγορά, είτε μέσω της τροφοδοσίας οργάνων υπηρεσίας είτε μέσω των ανταλλακτικών μέσων και μηχανημάτων, συντήρηση εγκαταστάσεων κ.α. Κατά συνέπεια η ετήσια οικονομική απώλεια θα ξεπεράσει το ποσό του 1.550.000,00 Ευρώ.

Ενόψει των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην ακριτική μας περιοχή και τη δραματικής μείωση των τζίρων των επιχειρήσεων που κατατάσσουν πλέον την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην φτωχότερη περιφέρεια της ελληνικής επικράτειας είναι τουλάχιστον αδιανόητη η λήψη τέτοιων αποφάσεων που δημιουργεί και περαιτέρω πλήγματα στην τοπική οικονομία.

Πέραν δε των οικονομικών συνεπειών που αδιαμφισβήτητα θα επιφέρει η απόφαση της απομάκρυνσης της Μονάδας του 1ου Σταθμού Αναφοράς, δυστυχώς, για άλλη μια φορά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την αποδυνάμωση και την αποστρατικοποίηση της ευαίσθητης παραμεθόριας περιοχής μας και μάλιστα σε μια περίοδο σημαντικών γεωπολιτικών εξελίξεων.

Το Επιμελητήριο Έβρου, αναγνωρίζοντας τη προσφορά των στρατιωτικών στελεχών που υπηρετούν στη περιοχή μας και στηρίζουν την επιχειρηματικότητα στο σύνολό της, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την πλήρη αντίθεσή του με την πρόθεση απομάκρυνσης της Μονάδας του 1ου Σταθμού Αναφοράς από τα Λουτρά Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούμε θερμά για την άμεση διάψευση της πρόθεσης για την αναστολή λειτουργίας της Μονάδας και την μεταφορά του προσωπικού που υπηρετεί σ’ αυτή και τη ρητή διαβεβαίωση σας ότι θα συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της στη περιοχή μας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα

Δημήτρης Πέτροβιτς: “Ολοκληρώθηκε το άγαλμα της επιβλητικής “Νίκης της Σαμοθράκης” σε φυσικές διαστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού (ύψους 2,44 μ.) και με βάρος περίπου 6,5 τόνους”

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουνίου 2018 0
Ολοκληρώθηκε το άγαλμα της επιβλητικής “Νίκης της Σαμοθράκης”, από μάρμαρο Θάσου στο εργοστάσιο της εταιρείας Κυριακίδης στη Δράμα. Ένα αριστούργημα,…

Συλλαλητήριο στις 11 Φλεβάρη στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στη βάση ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2018 0
Την οργάνωση αντιιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού συλλαλητηρίου την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην Αλεξανδρούπολη αποφάσισαν οι Επιτροπές Ειρήνης της…

Φώφη Γεννηματά από την Αλεξανδρούπολη: “Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή”

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2019 0
“Η επέτειος του ‘21 δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Αποτελεί σύμβολο για…