Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ορεστιάδας προς τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού : “Δεν είναι ώρα για φιέστες άλλα για μια τεράστια ΣΥΓΝΩΜΗ στους πολίτες του Έβρου”

Δημοσιεύτηκε στις: at 19 Δεκεμβρίου 2017
609 0

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση των εγκαινίων του τμήματος «Κάθετος Αξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο: Τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες (80.3)».

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι συνειδητά δεν θα παραβρεθώ για τους εξής λόγους (για τους οποίους βέβαια δεν έχετε την αποκλειστική ευθύνη):

— Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για δημιουργία 2 (δύο)
ανισόπεδων κόμβων στις 2 (δύο) εισόδους – εξόδους της πόλης της ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

— Για την ολοκλήρωση (;!!) του κάθετου άξονα «αναγκάστηκε» η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να διαθέσει 38 εκ. ευρώ από το Σ.Ε.Σ. 2014-2020, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι κάτοικοι της περιφέρειάς μας ένα τεράστιο ποσό για έργα περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ θα έπρεπε το κράτος να αναλάβει την πλήρη χρηματοδότηση του έργου.

— Ο συγκεκριμένος κάθετος άξονας ΔΕΝ πληρεί καμία προδιαγραφή ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου (π.χ. είναι ανεπίτρεπτη η μη ύπαρξη δύο ανεξάρτητων ρευμάτων κυκλοφορίας).

Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραβρεθώ σε «εγκαίνια» ενός δρόμου, στον οποίο, με τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες συμπολίτες μας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ «ΦΙΕΣΤΕΣ» ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ «ΣΥΓΝΩΜΗ» ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ.

Σχετικά άρθρα

Προκήρυξη 1ΕΓ/2017 για 220 μόνιμους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων – 4 θέσεις στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Οκτωβρίου 2017 0
Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση διακοσίων είκοσι (220) οργανικών θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των κλάδων Εφοριακών, Τελωνειακών και…

Προληπτικοί έλεγχοι ακινήτων για εντοπισμό και αποκατάσταση  κατασκευαστικών προβλημάτων

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2020 0
Προληπτικοί έλεγχοι ακινήτων για εντοπισμό και αποκατάσταση  κατασκευαστικών προβλημάτων Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό υψηλής επικινδυνότητας με πτώση τμήματος μπαλκονιού και…