Επιστολή στήριξης του οράματος ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στο Διδυμότειχο απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ.κ. Δαμασκηνός

106 0

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ κ.κ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ!

Επιστολή στήριξης του οράματος ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στο Διδυμότειχο απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ.κ. Δαμασκηνός, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύοντας ταυτόχρονα την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του Βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της Ε.Α, Αν.Δημοσχάκη.

Με την 3725 από 01.02.2021 σχετική Γραπτή Ερώτηση (βλ. αναλυτικά εδώ https://www.hellenicparliament.gr/…/c0d518…/11554183.pdf) ο βουλευτής είχε κατέθεσε πρόταση ”αναβίωσης” ενός έργου ώριμου και αναγκαίου για την περιοχή του Β/Έβρου, αυτού του Αστυνομικού Μεγάρου Διδ/χου, στο οποίο θα συστεγάζονται το τοπικό Α.Τ., το Τ.Α. και το ΤΣΦ της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος, θυμίζει ότι η Ι.Μ. Διδυμοτείχου, είχε παραχωρήσει το υπό ανέγερση Γηροκομείο για να ιδρυθεί η Σχολή Αστυφυλάκων (δεκαετία 1990), με την προοπτική της κατεδάφισης του αστυνομικού κτιρίου Διδυμοτείχου, ώστε ο οικοπεδικός χώρος να καταστεί αύλειος της από τότε κατασκευής, χρυσής εκκλησίας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ!!

Κλείνοντας την επιστολή του ο Σεβασμιώτατος δηλώνει ότι συνηγορεί και συντάσσεται με την Κοινοβουλευτική Ενέργεια του Βουλευτή, εκφράζοντας την ευαρέσκεια της Εκκλησίας για την διαχρονική συμβολή του στην δρομολόγηση του έργου.

Υπογραμμίζει ότι αποτελεί συλλογικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας , η οποία στηρίζει με κάθε τρόπο το πολυπόθητο έργο.

Mπορείτε να διαβάσετε τις επιστολές στον σύνδεσμο:http://www.dimoschakis.gr/ο-μητροπολιτησ-διδυμοτειχου-ορεστια/Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σχετικά άρθρα

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με την οποία ζητά να συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη στη λίστα με τα νησιά που απαλλάσσονται από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Σεπτεμβρίου 2020 0
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα   Κύριε Υπουργέ, Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού  από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης…

Ποιοι ήταν οι Τσάμηδες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς για να εξοντώσουν το χριστιανικό πληθυσμό στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιουνίου 2016 0
Την περίοδο της Κατοχής ζούσαν στην Ήπειρο περίπου 20.000 μουσουλμάνοι οι οποίοι μιλούσαν την αλβανική γλώσσα και τους αποκαλούσαν «Τουρκοτσάμηδες».…