Επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου με αίτημα την ένταξη των ιδιωτικών παιδικών σταθμών στο ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις: at 6:12 πμ
357 0

Αλεξανδρούπολη 20η Νοεμβρίου 2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3903/20-11-2015

Προς
κ. Αλ. Χαρίτση
Υφυπουργό Οικονομίας

Θέμα: «Ένταξη Κωδικών Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 8891000 και 8891302 στο ΕΣΠΑ».
Κύριε Υπουργέ,
Τα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου που δραστηριοποιούνται στη παροχή παιδαγωγικών υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης βρεφών και παιδιών ηλικίας μέχρι την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό τους από τα προγράμματα επιδότησης- χρηματοδότησης μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Οι επιχειρήσεις αυτές, πέραν του γεγονότος ότι απασχολούν έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων λόγω και της εξαιρετικά αυστηρής νομοθεσίας που τους διέπει, επιτελούν ένα σημαντικό έργο στην προσχολική αγωγή των φιλοξενούμενων βρεφών και νηπίων. Ενόψει αυτών η ένταξη τους στα προγράμματα ΕΣΠΑ θα μπορούσε να βελτιώσει τις υλικοτεχνικές τους υποδομές και να αναβαθμίσει τις παιδαγωγικές υπηρεσίες.
Ενόψει των ανωτέρω το Επιμελητήριο Έβρου θεωρεί εύλογο το αίτημα των επιχειρήσεων αυτών για την ένταξή τους στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην τροποποίηση της σχετικής απόφασης.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου
Χριστόδουλος Τοψίδης

Σχετικά άρθρα

Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης: “Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής πρέπει να κλείσει – Τορπιλίζει το ειρηνικό μοντέλο συνύπαρξης των χριστιανών και μουσουλμάνων”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Φεβρουαρίου 2019 0
  Στην ανακοίνωση συγκρότησης πανελλαδικού μετώπου κατά της διαφθοράς προέβη ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Βασίλης Αναστασόπουλος, αξιοποιώντας…

Ψήφισμα κατά της αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιανουαρίου 2020 0
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν.…