Επιστολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στην Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Θράκη

435 0

Επίτιμο Κυρία

Ντόρα Μπακογιάννη

Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας

Πρόεδρο Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Θράκη

Εις Αθήνας

Κυρία Μπακογιάννη,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε στην Θράκη την σύσταση, ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Θράκη» και τον ορισμό σας ως επικεφαλής της.

Κατ’ αρχήν, σας συγχαίρω και σας εύχομαι να έχετε την ευλογία του Χριστού και κάθε επιτυχία στην αποστολή σας. Στη συνέχεια, σας καταθέτω μερικούς προβληματισμούς και προτάσεις που ενδεχομένως να σας φανούν χρήσιμες στο συγκεκριμένο έργο σας.

Στις 14 Φεβρουαρίου 1992 κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το πόρισμα της «Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη των προβλημάτων των ακριτικών περιοχών της Θράκης και των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου». Εικοσιοκτώ χρόνια μετά, μια νέα Επιτροπή καλείται να εξετάσει τα προβλήματα και τις προοπτικές της Θράκης υπό το φως των νέων γεωπολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών δεδομένων και να δώσει απαντήσεις στα μείζονα σύγχρονα ερωτήματα, αλλά και να συντάξει ένα εφικτό, υλοποιήσιμο, καινοτόμο και μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την πολυδιάστατη ανάπτυξη της.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής σας, προτείνω να εξετάσετε τα κάτωθι:

  • Την επίσκεψη της Επιτροπής στους τρεις Νομούς της Θράκης και την διαβούλευσή της με θεσμικούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών αλλά και επιμελητήρια, οικονομικά δρώντες, επιστήμονες, κοινωνικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς κ.α.
  • Την κοινή συνάντηση της Επιτροπής με τους Μητροπολίτες και τους Μουφτήδες.
  • Την συνεργασία της Επιτροπής με έγκριτους φορείς, όπως την Ακαδημία Αθηνών, το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, τον ΣΕΤΕ κ.α.
  • Την συλλογή των Πρακτικών Συνεδρίων, Ημερίδων και δημόσιων εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Θράκη, για την άντληση στοιχείων και πορισμάτων.

Κυρία Μπακογιάννη,

Συνημμένα σας διαβιβάζω και επιστολή που απέστειλα πρόσφατα στον Πρωθυπουργό και είμαι στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

ΑΝΘΙΜΟΣ

Σχετικά άρθρα

ΞΑΝΘΗ: Ομιλία Γιώργου Καραμπελιά με θέμα: «200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, ξανά αντιμέτωποι με τον Τουρκικό Επεκτατισμό»

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Οκτωβρίου 2020 0
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου πραγματοποίησε εκδήλωση,…

Επιπλέον 976 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για την στήριξη της Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Πρίνου και Ελευθερούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Αυγούστου 2021 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΧρήστουΜέτιου, επιπλέον πόροι ύψους 976.000 ευρώ διατίθενται από το ΕΣΠΑ της…