Επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π.Τ. Θράκης για την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:26
487 0
H Επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π.Τ. Θράκης για την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου:

Με αφορμή το ζήτημα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου (Ε.Φ.Κ.) σε δικαιούχους αγρότες μέσω των Δ.Ο.Υ. εκφράζουμε τον προβληματισμό καθώς γίναμε δέκτες παραπόνων από τα Μέλη μας, αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τον συμψηφισμό των δικαιούμενων χρηματικών ποσών με τυχόν οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και την απόδοσή τους στους δικαιούχους με αποτέλεσμα αφενός να σπαταλούνται πολύτιμοι πόροι από τις Δ.Ο.Υ. και αφετέρου να καταγράφεται σημαντική καθυστέρηση στην ικανοποίηση των αιτημάτων των φορολογουμένων.

Ειδικότερα σημειώνουμε ότι οι Δ.Ο.Υ. επιβαρύνονται με επιπλέον έργο που απορροφά πολλές εργατοώρες από το προσωπικό τους το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στον ουσιαστικό του ρόλο που είναι ο προσδιορισμός, η βεβαίωση και η είσπραξη των φορολογικών εσόδων. Από την άλλη πλευρά η καθυστέρηση που εκ των πραγμάτων δημιουργείται από την πρακτική αυτή εκτός από την στέρηση ρευστότητας στους δικαιούχους επιβαρύνει και την ιδιωτική οικονομία γενικότερα.

Έπειτα από τα ανωτέρω προτείνουμε να σχεδιαστεί καλύτερα η διαδικασία ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα πληροφοριακά συστήματα των υπηρεσιών και να ολοκληρώνεται κεντρικά τυχόν συμψηφισμός με οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, εφόσον έχει ενημερωθεί το taxis από το τραπεζικό σύστημα με τις πληρωμές των φορολογουμένων πολιτών, μετά την λήξη της προθεσμίας καταβολής, ώστε στη συνέχεια χωρίς την παρέμβαση των Δ.Ο.Υ. να πιστώνονται τα χρηματικά ποσά απ’ ευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. Π.Τ. Θράκης
Μαλτέζος Μενέλαος

Σχετικά άρθρα

Ο Αλέξανδρος Ρήγας στις «Πρωινές Αλχημείες» με τους Γ. Ναλμπάντη, Κ. Πανταζή & Μ. Μπόρτζιου!

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Απριλίου 2016 0
Στις «Πρωινές Αλχημείες» με τους Γιάννη Ναλμπάντη, Κοσμά Πανταζή & Μαριάννα Μπόρτζιου μίλησε ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός Αλέξανδρος Ρήγας.…