Επιστολή του υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη στον κ. Σπίρτζη, για την κατάργηση της απαλλαγής στα διόδια της Μέστης

Δημοσιεύτηκε στις: at 12 Δεκεμβρίου 2018
487 0

Αλεξανδρούπολη, 12-12-2018
ΠΡΟΣ
κ. Χρήστο Σπίρτζη
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨ΑΝΑΣΑ¨ στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, σας απευθύνω ένα δίκαιο αίτημα το οποίο είναι της απολύτου αρμοδιότητάς σας.
Με το ΦΕΚ Β’ 2090/07.06.2018, έγινε Τροποποίηση της 6686/14-11-2014 2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών -Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ Β ́ 3086/2014) περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής. Σύμφωνα με αυτό, στο άρθρο 6 προστέθηκε νέα παράγραφος 3 που έχει ως ακολούθως: «3. Κάθε απαλλαγή ή εξαίρεση καταβολής διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής, πλην των αναφερομένων στην παράγραφο 1 καταργείται και παύει να ισχύει από την 01-01-2019».
Δυστυχώς η απόφαση αυτή, έρχεται να ακυρώσει σε λίγες μάλιστα ημέρες, το δικαίωμα της δωρεάν διέλευσης από τον σταθμό διοδίων της Μέστης σε δημότες των νομών Έβρου και Ροδόπης. Το μέτρο αυτό λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2018 και από τις αρχές του 2019 οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα κληθούν να πληρώνουν τα διόδια κινούμενοι και μέσα στο νομό τους, μάλιστα με νέες και αυξημένες τιμές τους που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Επειδή το μέτρο της απαλλαγής αφορούσε κυρίως τους εκατοντάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα καθώς και τους πολυπληθείς ασθενείς και συνοδούς που μετακινούνται καθημερινά στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, σας καλούμε να παρατείνετε το μέτρο της απαλλαγής τουλάχιστον για ένα έτος ακόμη, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες που έχετε σε ότι αφορά τους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής.

Μετά τιμής,

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”
Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ
Τηλ. Επικ. 6945499866
[email protected]

Σχετικά άρθρα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης ζητάει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το εργατικό ατύχημα στην καθαριότητα

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαρτίου 2018 0
  ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ   ΘΕΜΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ…