Επιστολή Τοψίδη προς Γεωργιάδη για επείγοντα πρόσθετα  μέτρα

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:08
250 0

Προς:

Κο Άδωνι Γεωργιάδη 

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

                                                                             

 

Θέμα: «Επείγοντα πρόσθετα  μέτρα»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κοροναϊου, είναι επιτακτική ανάγκη να μείνουμε ενωμένοι  ακολουθώντας πιστά το κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης ώστε να περιορίσουμε όσο κατά το δυνατόν την εξάπλωση αυτή. Είναι δεδομένο ότι η οικονομία θα υποστεί σοβαρό πλήγμα. Παρόλα αυτά μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την προσβολή αυτή της οικονομίας περιορίζοντας την με επιπρόσθετα μέτρα.  

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, βλέποντας την εμπορική κίνηση των επιχειρήσεων να σημειώνει ραγδαία πτώση με μηδενικούς τζίρους, σας καλεί για την παρέμβασή σας, έτσι ώστε να δοθεί λύση στα εξής πολύ σοβαρά ζητήματα :

Α) Την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες εμπορικές υποχρεώσεις τους, όσον αφορά την εξόφληση των επιταγών τους οι οποίες λήγουν εντός του τρέχον και των επόμενων μηνών. Για το πρόβλημα αυτό,  Ζητούμε τη νομοθετική παρέμβασή σας, για την παράταση 6 (έξι) μηνών στην ημερομηνία λήξης όλων των εμπορικών αξιόγραφων (επιταγών, συναλλαγματικών) των επιχειρήσεων, καθώς και την αναβολή σφράγισης αυτών για την ίδια χρονική περίοδο.

Β) Μετά την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση σας για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, ζητούμε επιπλέον να μην γίνεται 

παρακράτηση εσόδων των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματικών για ληξιπρόθεσμες και  ενήμερες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την 01.03.2020, από το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο.

Γ) Να ενταχθούν όλοι οι δηλωμένοι ενεργοί Κ.Α.Δ. (κύριοι και δευτερεύοντες) των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μην αποκλεισθούν πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις από τα ευεργετικά μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης COVID-19. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

Χριστόδουλος Τοψίδης

 

Κοινοποίηση 

Κο Νικόλαο Παπαθανάση 

(Υφυπουργό Βιομηχανίας & Εμπορίου)

Κο Παναγιώτη Σταμπουλίδη 

(Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή)

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με την Συντεχνία Αρτοποιών Ν. Εβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Απριλίου 2019 0
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Σάββας Δευτεραίος  πραγματοποίησε συνάντηση με την «Συντεχνία Αρτοποιών Ν. Έβρου» όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την…

26 Δήμαρχοι λένε όχι στην εξόρυξη χρυσού

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2015 0
Σε ημερίδα που πραγματοποίηθηκε στις Σέρρες με θέμα την κατάσταση και τα δεδομένα της μεταλλευτικής εξορυκτικής δραστηριότητας στην Βόρεια Ελλάδα,…