Επισφραγίζουν τη συνεργασία τους, ΔΠΘ και Euralex

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:39
691 0

Στην επισφράγιση της συνεργασίας τους θα προχωρήσουν αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου, στο κτίριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λεξικογραφίας Euralex προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες για το Διεθνές Συνέδριο  που θα πραγματοποιηθεί από το Δ.Π.Θ. το Σεπτέμβριο του 2020 στην Αλεξανδρούπολη.

Η Euralex είναι η ευρωπαϊκή, επιστημονική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  εταιρεία λεξικογραφίας και ο μοναδικός θεσπισμένος φορέας που αφορά στη λεξικογραφία, δηλαδή στην επιστήμη η οποία ασχολείται θεωρητικά και εμπειρικά με τη δημιουργία λεξικών. Τα συνέδρια της Euralex, αποτελούν αφορμή συγκέντρωσης ερευνητών, ακαδημαϊκών, αλλά στελεχών εταιρειών και εκδοτικών οίκων λεξικών, ανά δύο χρόνια, με στόχο την παρουσίαση όλων των νέων ερευνητικών δεδομένων στον χώρο της λεξικογραφίας.

Από την πλευρά της Euralex  για την υπογραφή της συμφωνίας θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της εταιρείας Gilles-Maurice de Schryver, Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Γάνδης  καθώς και του Πανεπιστημίου της Πραιτώριας.

 

Σχετικά άρθρα

Το νέο παραδοσιακό τραγούδι της Ζωής Τηγανούρια σε στίχους του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαΐου 2016 0
Τίτλος: « Σαμοθράκης βήμα » Σύνθεση: Ζωή Τηγανούρια Στίχοι: Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος Ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τηγάνης…

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συγκέντρωση ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Αυγούστου 2021 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Δημοτική Ενότητα Φερών με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας,…