Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δήμου Αλεξανδρούπολης: Ανοιχτή επιστολή για σεξιστικό λόγο

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:13 μμ
392 0

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχει ως στόχο την προώθηση  σε επίπεδο Δήμου της ουσιαστικής ισότητας των φύλων μέσω του εντοπισμού και της προσπάθειας εξεύρεσης και προώθησης λύσεων των προβλημάτων που προκύπτουν από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου στον τομέα της εργασίας, της παιδείας, της εκπαίδευσης, των οικογενειακών σχέσεων, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης .  

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η  Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς το σύνολο των εργαζομένων των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων του Δήμου μας για την αποφυγή της σεξιστικής γλώσσας που χρησιμοποιείται κατά τη σύνταξη των εγγράφων τους. Σας υπενθυμίζουμε την εγκύκλιο ΔΙΑΔΙΠΥΔ /ΤΣΠΕΑΔ /Φ.18/οικ.5748/25-2-2016 του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Υπέρβαση του γλωσσικού σεξισμού και ένταξη της διάστασης του φύλου στα διοικητικά έγγραφα». Επιπλέον σας προτρέπουμε να αναζητήσετε διαδικτυακά τον «Οδηγό Χρήσης μη Σεξιστικής Γλώσσας» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.isotita.gr/Βιβλιοθήκη/Στατιστικά-Μελέτες/Δημόσια Διοίκηση.

Ευελπιστούμε κατά το έτος 2019 το γυναικείο φύλο να είναι περισσότερο ορατό κατά τη σύνταξη των εγγράφων του Δήμους μας.

                                                              

 

Με εκτίμηση

 

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων

Δήμου Αλεξανδρούπολης

 

Ελισάβετ Τσονίδου-Σκεύα

Σχετικά άρθρα

Επέτειος Μάχης Ορμενίου

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Σεπτεμβρίου 2019 0
648 χρόνια συμπληρώθηκαν στις 26 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε. από την αποφράδα ημέρα που ο συνασπισμένος στρατός των χριστιανικών λαών…

Επιστολή του Μητροπολίτου Ἀλεξανδρουπόλεως , προς τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Επαρχίας μας

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Σεπτεμβρίου 2016 0
Επιστολή του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου προς τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Επαρχίας μας Μαθητὲς καὶ μαθήτριες τῶν…