Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και με κοινές απόψεις για τις  ανάγκες και τις προοπτικές του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της Θράκης ήταν η συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Νίκου Παπαθανάση και του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου στο πλαίσιο περιοδείας του Υφυπουργού στις βιομηχανικές περιοχές και βιομηχανίες της Θράκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στις εγκαταστάσεις της  «Ζυθοποιίας  Μακεδονίας-Θράκης ΒΕΡΓΙΝΑ» και στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «ΑΧΑΪΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ».

Οι δύο άνδρες διαπίστωσαν ότι το μέλλον της ανάπτυξης της περιοχής περνάει μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων σε οργανωμένους χώρους λειτουργίας τους , γεγονός που αναδεικνύει και τον ρόλο του Δήμου, ο οποίος διαθέτει το Βιομηχανικό Πάρκο Σαπών και συγχρόνως κατέχει το 82%  της Βιομηχανικής περιοχής Κομοτηνής.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών στη σύνδεση του ΒΙΟΠΑ με το φυσικό αέριο κάτι για το οποίο συμφώνησε ο Υφυπουργός και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγχρόνως ο κ. Ν.Χαριτόπουλος παρέδωσε στον κ. Ν. Παπαθανάση υπόμνημα με το οποίο καταθέτει αιτήματα και προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Θράκης όπως η ανάγκη αύξησης  των μέτρων πάταξης του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου και την καταβολή του 12% της ενίσχυσης του εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Α.
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Τσιρκινίδη “Το Κόκκινο Ποτάμι…” , στην Αλεξανδρούπολη