Εργασίες απομάκρυνσης χωμάτων προστατευτικού αναχώματος οικισμού Ορμενίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 24 Αυγούστου 2017
385 0

Στο Ορμένιο μετέβη την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, όπου επέβλεψε τις εργασίες απομάκρυνσης του προστατευτικού αναχώματος που κατασκευάστηκε στις 12-12-2014 για την προσωρινή αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Ορμενίου.

Tο χωμάτινο φράγμα παρέμεινε έως και σήμερα για περαιτέρω προστασία του οικισμού από πλημμυρικά φαινόμενα που πλήττουν συχνά την περιοχή, αναμένοντας την ολοκλήρωση του έργου με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΧΩΜΑΤΟΣ Π. ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΟΡΕΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΡΜΕΝΙΟΥ» προϋπολογισμού 1.500.000,00 €. Η απομάκρυνσή του πριν από την ολοκλήρωση του ανωτέρω έργου θα μπορούσε να αποβεί μοιραία σε παρόμοιο πλημμυρικό φαινόμενο σαν αυτό του Δεκεμβρίου 2014.

Πλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες απομάκρυνσης των χωμάτων του προσωρινού αναχώματος, τα οποία μεταφέρονται και θα χρησιμοποιηθούν αφενός για επιπρόσθετη ενίσχυση του υφιστάμενου αναχώματος στη θέση «Πέρασμα» και αφετέρου για τη συντήρηση υπάρχοντος αγροτικού δρόμου. Το έργο εκτιμάται ότι θα περαιωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου συνόδευαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορμενίου Ιωάννης Πούλκος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

DSC_4405

DSC_4429

DSC_4458

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν οι 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιουλίου 2021 0
Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από…