ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την Κυριακάτικη Αργία

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση για κατάργηση στην ουσία της Κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.

Με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές η κυβέρνηση εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών ομίλων, των πολυεθνικών και τον malls, προκειμένου να τελειώνουν μια και καλή με τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό θα σημάνει την εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας.

Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων , το δικαίωμα της ανάπαυσης και της απόλαυσης του ελεύθερου χρόνου ατομικού και οικογενειακού ως τακτικό διάλειμμα που υπηρετεί την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας του εργαζομένου.

Τα αποτελέσματα εξάλλου του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην συζητήσει καν την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία μας θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο και τρόπο την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος
Ασπιώτης Ευστάθιος
Η Γεν. Γραμματέας
Βαφειάδου Ιωάννα

Προηγούμενο άρθροH Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης στηρίζει Καραμπίνη
Επόμενο άρθροΚουρμούσης Φώτης: “Με υπευθυνότητα και προσοχή νομοθετούμε για να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους”