Ερωτήσεις της παράταξης ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Ιανουαρίου 2020
279 0

Ερώτηση 1:

Με την Α.Π. 39906/2019 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθυνθήκατε μόνο στον εκ του νόμου αριθμό υποχρεωτικά 3 υποψηφίων ενώ είχατε το δικαίωμα να καλέσετε άλλες 17 εταιρίες – φυσικά πρόσωπα από τον κατάλογο των πιστοποιημένων για το εν λόγω αντικείμενο στην περιφέρεια μας από το 2017.

Αντ’ αυτού καλέσατε δύο εταιρίες από τις 19, αποκλείοντας τις υπόλοιπες 17.

Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι ότι για να συμπληρώσετε τον ελάχιστο αριθμό των τριών υποψηφίων προσκληθέντων στη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περιμένατε μετά από 2 χρόνια που καταρτίστηκε ο κατάλογος των πιστοποιημένων για τις εν αυτώ δράσεις να συμπεριληφθεί μετά 2 χρόνια δηλ. στις 04-12-2019 και ο κος Πιτιακούδης για να συμπληρώσει τον «μαγικό» αριθμό των τριών κατ’ ελάχιστον όριο.

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι ότι δεν υπήρχε λόγος είτε ανωτέρας βίας η κατεπείγοντος η εξειδίκευσης ιδιαίτερης αφού και οι 19 ήταν πιστοποιημένοι εκ του Νόμου για το αντικείμενο αυτό.

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι ότι ο κος Πιτιακούδης τα τελευταία 2 χρόνια στέκεται απέναντι σ’ όλους όσους εσείς πιστεύετε ότι είναι πολιτικά απέναντι σε εσάς και με τρόπο προκλητικό λειτουργεί εις βάρος τους, αλλά καταφανώς υπέρ σας. Αυτή η σύνδεση και η ιδιαίτερη σχέση γεννά ενδιαφέροντες προβληματισμούς.

Σε κάθε περίπτωση ερωτάσθε γιατί αποκλείσατε όλους τους άλλους (17) ενώ το κριτήριο είναι ένα (1) ήτοι η καλύτερη οικονομική προσφορά, με την μεγαλύτερη έκπτωση επί το ποσού των 58.999,20€.

Και επειδή το άνω ποσό είναι από τα 8.600.000,00€ του ΣΒΑΑ που εμείς εξασφαλίσαμε, εσείς ως τωρινός μόνο διαχειριστής οφείλετε να διαχειριστείτε τα χρήματα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Προς το παρόν αποκλείσατε ένα ανταγωνισμό μεταξύ 19 που θα απέφερε σίγουρα μια μεγαλύτερη έκπτωση απ’ αυτήν που θα προκύψει μεταξύ των τριών προσκληθέντων οι οποίοι συνδέονται μαζί σας πολλαπλώς……

Ερώτηση 2: 

Εκκρεμεί από την 02-09-2019 αίτηση της παράταξης μας για την υποχρεωτική εκ του Νόμου παραχώρηση στέγης, εξοπλισμού και γραμματειακής υποστήριξης.

Την 09-10-2019 αποσύρατε το άνω θέμα από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις μας καθορίσατε ως χώρο χρήσης στην συνεδρίαση του Δ.Σ. τα γραφεία της Π.Ε.Δ στην Αλεξανδρούπολη.

Την άνω πρόταση σας την υπερψηφίσαμε καλόπιστα με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε την 02-01-2020 και γραμματειακή υποστήριξη.

Ερωτάσθε

Έκτοτε τι κάνατε για την υλοποίηση της άνω εκ του Νόμου υποχρέωσης σας καθόσον για μια ακόμη φορά ενώ φθάσαμε στις 15-01-2020 είμεθα εκτός στέγης και χωρίς γραμματειακή υποστήριξη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις από την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο.

Ερώτηση 3:

Εδώ και μήνες έγινε η εγκατάσταση των λυόμενων απαραιτήτων βάσει του προγράμματος του Μουσικού σχολείου, στον χώρο όπισθεν του κεντρικού κτιρίου.

Πλην όμως μέχρι σήμερα δεν παραδόθηκαν προς χρήση στο σχολείο.

Ερωτάσθε γιατί δεν έλαβε χώρα η παράδοση κι’ αν υφίσταται θέμα τι κάνατε μέχρι σήμερα προς διευθέτηση του;;

Ερώτηση 4: 

Ερωτάσθε 4,5 μήνες από την εγκατάσταση σας ως Δημοτική Αρχή, τι ενέργειες κάνατε ή αν παρακολουθείτε το θέμα της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ σε μισθωμένο χώρο από την ΓΑΙΑΟΣΕ προς το τελευταίο.

Ερώτηση 5:  

Ερωτάσθε εάν αληθεύει ότι προ τριών ημερών στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας συμπεριφερθήκατε με τρόπο τουλάχιστον αντικοινωνικό κλωτσώντας κλαδιά και άλλα αντικείμενα, υβρίζοντας απειλώντας και φωνασκώντας κατά των γυναικών εργαζομένων στη Διεύθυνση καθαριότητας με αποτέλεσμα οι ανωτέρω να τρομοκρατηθούν και να κλαίνε.

Αν τα άνω είναι αληθή ξεπερνούν τα όρια της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, αλλά και του δικαιώματος σας ως πολιτικού προϊστάμενου και αγγίζουν μάλιστα τα όρια του ποινικού δικαίου.

Διότι και εάν ακόμα διαπιστώσατε στην συγκεκριμένη περίπτωση πλημμελή εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εργαζομένων, σε καμία περίπτωση δεν δικαιούστε συμπεριφοράς όπως η προαναφερόμενη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων δηλώνει ότι οι παθούσες ερωτώμενες δεν επιθυμούν την οποιαδήποτε συνέχεια και γίνεται αντιληπτό για ποιο λόγο.

Εμείς όμως ως μέλη του ανώτατου οργάνου του Δήμου δηλ. του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουμε να διερευνήσουμε και να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με αυτού του είδους θέματα που αγγίζουν την νομιμότητα , το δίκαιο και την ηθική τάξη των πραγμάτων συνεχόμενων με την εξασφάλιση της αναγκαίας ψυχικής ισορροπίας των εργαζομένων μας.

Σχετικά άρθρα

212.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΗΠΩΝ

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Δεκεμβρίου 2015 0
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΜΕΝΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Θεσσαλονίκη,23/11/2015 Αρ. Πρωτοκόλλου:οικ.91641 Ταχ. /νση : Στρωμνίτσης…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Στο περιθώριο το ΔΠΘ με υπογραφή του Υπ. Παιδείας, που συγχωνεύει το ΤΕΙ Καβάλας, Δράμας και Διδ/χου με το άγνωστο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Δεκεμβρίου 2018 0
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης,…