Ερώτηση απο την συλλογικότητα “Πάρκο να γίνει” προς τους υποψηφίους δημάρχους της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:12
682 0

Προς: Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η συλλογικότητα “Πάρκο να γίνει” εδώ και πέντε περίπου χρόνια αγωνίζεται προκειμένου να διατηρηθούν και να αξιοποιηθούν τα δύο δασάκια αριστερά και δεξιά του περιφερειακού δρόμου στο ύψος του στρατοπέδου Γιαννούλη. Πρόκειται για δύο πευκόφυτες εκτάσεις εννέα περίπου στρεμμάτων συνολικά, στις οποίες υπάρχουν πάνω από 500 δέντρα. Έχουν χαρακτηριστεί από το δασαρχείο “δάση” αλλά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο ανήκουν οι εν λόγω εκτάσεις προσπαθεί εδώ και χρόνια  να τα αποχαρακτηρίσει, προφανώς για να τα εκμεταλλευτεί με άλλους τρόπους.

Πρόσφατα η συλλογικότητα μας κατέθεσε πάνω από  χίλιες υπογραφές μελών και φίλων που επιθυμούσαν τη διάσωση και αξιοποίηση αυτού του πνεύμονα πρασίνου. Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία δημιουργίας δύο μεγάλων πάρκων εντός του ιστού της πόλης.

Απ’ ότι φαίνεται όμως από την εμμονή του ΥΠΕΘΑ για τον αποχαρακτηρισμό τους, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει οι εκτάσεις αυτές να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου και να υπάρξει η κατάλληλη βούληση για την αξιοποίησή τους.

Θα θέλαμε να μας απαντήσετε προκειμένου να ενημερώσουμε άμεσα τα μέλη μας αλλά και έμμεσα μέσω των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων τους συμπολίτες μας αν προτίθεστε να διεκδικήσετε τις εν λόγω εκτάσεις είτε με παραχώρηση τους από το ΥΠΕΘΑ στο Δήμο είτε αν χρειαστεί, με εξαγορά ή ανταλλαγή και να τις αξιοποιήσετε με την δημιουργία πάρκων ή άλλου τύπου κοινόχρηστων χώρων πράσινου.

Ευχαριστούμε

Σχετικά άρθρα

“Πλημμύρισε” με βασιλικούς ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως , την παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Σεπτεμβρίου 2018 0
“Πλημμύρισε” με βασιλικούς ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως , παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Ιερέων…