Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τα κενά στα σχολεία του Έβρου, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Στην ερώτηση η Βουλευτής αναφέρεται συγκεκριμένα στα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλές σχολικές μονάδες στον Έβρο, συνολικά σε ποσοστό άνω του 40% στον Νομό, κατάσταση η οποία είναι μη αποδεκτή από τους κατοίκους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους ίδιους τους μαθητές.

Στη Σαμοθράκη, στους Μεταξάδες, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο αλλά και αλλού, τα κενά υφίστανται από την αρχή της σχολικής χρονιάς και μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων αφορούν σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και στην Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη, όπως επισημαίνει η Βουλευτής.

Στο κείμενο ερωτάται η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως, σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν στον Νομό Έβρου και τι μέλλει γενέσθαι με τις 15.000 – στο σύνολο –  προσλήψεις εκπαιδευτικών που είχαν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος τριετίας: τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή που προβλεπόταν  να γίνουν ήδη πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, αλλά και τις 10.500 προσλήψεις που θα ακολουθούσαν στη Γενική Εκπαίδευση.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ… Οι μουσικοί Σταυροφόροι της Αλεξανδρούπολης (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)
Επόμενο άρθρο955 kg όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης