Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης κατέθεσαν στον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Η Ερώτηση είναι η εξής:

«Σε έγγραφο του Διευθυντή του ΚΥ Σαμοθράκης προς τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου αναφέρεται ότι το ΚΥ αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα λειτουργίας λόγω λήξης της θητείας των δύο αγροτικών ιατρών και ασθενείας του ειδικού παθολόγου. Ενώ σήμερα στο ΚΥ Σαμοθράκης υπηρετούν μόνο δύο ειδικοί ιατροί και άλλοι δύο μετακινούμενοι ιατροί από το ΚΥ Σουφλίου για την κάλυψη εφημεριών του μήνα.

Τονίζεται δε πως στο ΚΥ είναι απαραίτητη η καθημερινή ενεργή εφημερία δύο ιατρών για την κάλυψη των έκτακτων περιστατικών εντός και εκτός του ΚΥ και των διακομιδών, συνοδεία ιατρών στο ΠΓΝΕ. Στις υπάρχουσες συνθήκες με το πλαφόν: 7 ενεργές εφημερίες για τους επιμελητές Α, Β και αντίστοιχα 5 ενεργές εφημερίες για τους Διευθυντές, είναι αδύνατον να καλυφθεί το μηνιαίο πρόγραμμα Εφημεριών από τους 4 υπάρχοντες ιατρούς.

Σημειώνοντας ότι για την ομαλή λειτουργία με βάση το 24ωρο με 2 ιατρούς σε ενεργό εφημερία το ΚΥ έχει ανάγκη τουλάχιστον 8 ιατρών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού προσωπικού προκειμένου να υπάρξει η εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Σαμοθράκης».

Προηγούμενο άρθροH αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο – Σύνορα Βουλγαρίας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηροδρόμων
Επόμενο άρθροΗ μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης…( ; ) Η Ουγγαρία κατασκευάζει δεύτερο φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία