ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 30/03/2022

Των: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση ανεγέρσεως του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρουπόλεως»

Κύριε Υπουργέ,

Παρήλθε πλέον ένα έτος από την εξαγγελία του προκατόχου σας, αναφορικά με την παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρουπόλεως, προς την Παλαγία και κατά αστυνομικούς που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και οι οποίες δημοσιεύθηκαν στον ιστοχώρο «Η ΓΝΩΜΗ» την 22α Μαρτίου, δεν υπάρχει ουδεμία νεότερη εξέλιξη. Ως γνωστόν, με κοινή ανακοίνωση της 30ης Ιανουαρίου 2021 των Υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη παραχωρήθηκε από το πρώτο και την ΕΤΑΔ Α.Ε. προς το δεύτερο ακίνητο άνευ ανταλλάγματος για μία τουλάχιστον πεντηκονταετία. Τον Νοέμβριο του 2021 σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων, μεταξύ των οποίων και της Αλεξανδρουπόλεως, συζητήθηκε υπό την εποπτεία σας η πορεία των έργων μέσω ΣΔΙΤ. Αν και εξεδόθη ανακοίνωση, η οποία κατέληγε ότι «…εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία και ξεκινάει η δημοπράτησή τους», έκτοτε δεν υπήρξε ουδεμία πληροφόρηση της πορείας διαδικασίας των έργων με φήμες να διαχέονται για πρόβλημα χρηματοδοτήσεως. Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως η οποία στεγάζεται σε οικοδόμημα πεπαλαιωμένο και σε μη ικανοποιητική κτιριακή υποδομή χρειάζεται άμεσα νέο κτήριο για τον επιπλέον λόγο της κυκλοφοριακής αποσυμφορήσεως του κέντρου της πόλεως η οποία προκαλείται από την λειτουργία του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία ανεγέρσεως του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρουπόλεως, πότε προβλέπεται η πλήρης αποπεράτωσή του και ποιος ο λόγος της μέχρι τούδε καθυστερήσεως υλοποιήσεως του έργου;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Προηγούμενο άρθροΑν. Δημοσχάκης: “Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη θα θωρακίσει πολυεπίπεδα στην περιοχή”
Επόμενο άρθροΚΚΕ ΑΜΘ: Ψάχνουν «κολυμβήθρες του Σιλωάμ» οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για Ζελένσκι – Αζόφ