Ερώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 568/27-10-2022 σχετικά με το θέμα «Ερώτημα για τη φημολογούμενη κατάργηση των τριών Κέντρων Κατατάξεως Νεοσυλλέκτων του Έβρου».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 24/10/2022

Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Ερώτημα για τη φημολογούμενη κατάργηση των τριών Κέντρων Κατατάξεως Νεοσυλλέκτων του Έβρου»

Κύριε Υπουργέ,

Την πιθανότητα καταργήσεως των τριών Κέντρων Κατατάξεως Νεοσυλλέκτων στον Έβρο (Αλεξανδρουπόλεως, Σουφλίου και Λαγού) εξέφρασε με δήλωσή του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρόεδρος της Ενώσεως Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κύριος Νικόλαος Παναγιωτίδης. «…Το θέμα συζητιέται, όπως ανέφερε, και εξετάζεται να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2023» και συνέχισε τονίζοντας ότι «…Η καρδιά του Ελληνικού Στρατού χτυπά στον Έβρο, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί. Εδώ θα δοθούν οι μάχες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όσα συμβαίνουν με την προσπάθεια παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα…» Όπως γνωρίζετε, 100-300 στρατιώτες προσέρχονται ανά δίμηνο στην περιοχή για 20 ημέρες, τονώνοντας το εθνικό αίσθημα ασφαλείας αλλά με τις εξόδους τους και την τοπική αγορά η οποία παραπαίει. Σημειωτέον ότι ο Έβρος αποτελεί το ιδανικό για τους στρατιωτικούς περιβάλλον, στο οποίο έπρεπε κατά τακτά χρονικά διαστήματα να συντελείται η εκπαίδευση των αξιωματικών και των υπαξιωματικών από τις παραγωγικές σχολές των Ε. Δ. Ουσιαστικά δε η φημολογούμενη κατάργηση των τριών Κ.Ε.Ν. αποτελεί καίριο κτύπημα κατά του απειλούμενου εθνικά ευαίσθητου Έβρου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στο προσεχές μέλλον στην κατάργηση των τριών ανωτέρω Κ.Κ.Ν. του Έβρου; Σε θετική απάντηση να μας γνωστοποιήσετε τους λόγους αυτής της αποφάσεως.

Ο ερωτών Βουλευτής ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Προηγούμενο άρθροΕορτάζει και Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου , στον Ελαιώνα Μάκρης
Επόμενο άρθροΒασίλης Κασαπίδης: “Υπερπροσπάθεια των εμπορικών καταστημάτων ώστε να μπορέσουν να αντέξουν”