Ερώτηση KKE για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σε μονάδες του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:02
545 0

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σε μονάδες του Έβρου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η εικόνα που παρουσιάζουν τα στρατόπεδα του Βόρειου Έβρου είναι τραγική, καθώς ελάχιστα από αυτά είναι στελεχωμένα με γιατρό.

Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή υπηρετούν χιλιάδες οπλίτες και στρατιωτικοί. Παρ’ όλα αυτά, γιατρός υπάρχει μόνο στα στρατόπεδα που λειτουργούν ως ΣΥΠΟ, όπως αυτό του Λαγού Διδυμοτείχου και της Καβύλης Ορεστιάδας και μάλιστα όχι συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα περιστατικά καλύπτονται από το ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου.

Η κατάσταση αυτή είναι πολύ σοβαρή, καθώς τα περισσότερα στρατόπεδα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το Διδυμότειχο και η μετακίνηση είναι δύσκολη. Η έλλειψη αυτή δημιουργεί σοβαρές και επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία του προσωπικού και των οπλιτών.

Επιπλέον, η έλλειψη γιατρών στα στρατόπεδα κάνει την άθληση και τη χρήση των γυμναστηρίων τους απαγορευτική για τους οπλίτες.

Ταυτόχρονα, και το ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου έχει αρκετές ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό με ένα γιατρό ανά ειδικότητα, ενώ κάποιες ειδικότητες όπως του οφθαλμίατρου ή του γυναικολόγου απουσιάζουν.

Επίσης, στρατιωτικοί γιατροί καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες του ΚΥΤ Φυλακίου με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες να φιλοξενούνται εκεί. Κόσμο με σημαντικές απαιτήσεις σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν μπορεί να στηριχτεί σε προχειρότητες.

Όλα αυτά δυσκολεύουν τρομερά, το ιατρικό προσωπικό να καλύψει τα τακτικά περιστατικά, πόσο δε τα έκτακτα, με κίνδυνο να έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, όπως κατά το παρελθόν. Η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που υλοποιηθεί η πρόταση το ιατρικό προσωπικό του ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου να αναλάβει και τα μαθήματα στο Τμήμα Νοσηλευτικής.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και να διασφαλιστεί η υγεία των οπλιτών και των στρατιωτικών της περιοχής;».

Σχετικά άρθρα

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝΤΕΣ – Ομιλία του Μεγάλου Βασιλείου που ύστερα από 16 αιώνες παραμένει άκρως επίκαιρη εν μέσω οικονομικής κρίσεως

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιανουαρίου 2019 0
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝΤΕΣ Ομιλία του Μεγάλου Βασιλείου που ύστερα από 16 αιώνες παραμένει άκρως επίκαιρη εν μέσω οικονομικής κρίσεως.…

Σύλληψη 2 διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 8 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Αυγούστου 2017 0
Συνελήφθησαν στις 23-8-2017 το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (πλησίον κόμβου Μάκρης), απ ό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας…