Ετοιμάζουν νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις με μειώσεις σοκ – Έκθετος ο Καμμένος

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:31
403 0

«Ραβασάκι» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις δεσμεύσεις τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών, να πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Θα πρέπει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σε εκκρεμότητα παραμένει η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια στρατιωτικών και υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας.

Το έγγραφο του ΥΠΟΙΚ, το οποίο εστάλη τη Δευτέρα (25/07/2016) σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», αναφέρει ότι με το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να εξοικονομηθούν 200 με 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, από τη μείωση των αποδοχών όλων των στρατιωτικών, αξιωματικών και υπαξιωματικών. Οι μειώσεις αναμένεται να πλήξουν κυρίως στρατιωτικούς μεσαίων και χαμηλότερων βαθμών. Με βάση τα μοντέλα ανάλυσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι για να εξοικονομηθούν τα 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο, οι μειώσεις στους μισθούς θα πρέπει να είναι της τάξης των 200 μέχρι και τα 400 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι ένας στρατιωτικός που λαμβάνει σήμερα 1.100 ευρώ, θα δει τις αποδοχές του να μειώνονται απότομα περίπου στα 850 ευρώ.

Άλλες πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι οι μειώσεις ενδέχεται να μην είναι άμεσες στους μισθούς, αλλά να κρυφτούν πίσω από την «προσωπική διαφορά».

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πάντως, η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, βρίσκονται ξανά έκθετοι απέναντι στις δεσμεύσεις τους. Ήδη έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους 65.000 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, καθώς θεωρούν ότι αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τη μείωση της μισθολογικής τους δαπάνης κατά 300 εκατ. ευρώ ετησίως, θα επηρεαστεί και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά άρθρα

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Πλατεία του παλιού παλιού Νοσοκομείου κάθε Πέμπτη απουσία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Απριλίου 2017 0
Την αγανάκτηση του δηλώνουν στον MAXIMUM FM 93,6 κάτοικοι στην Πλατεία του παλιού παλιού Νοσοκομείου και καταναλωτές της λαϊκής αγοράς…

Καμμένος από Σαμοθράκη:” Η σημερινή άσκηση απέδειξε την ετοιμότητα μας” – Δείτε φωτογραφίες από την ΤΑΜΣ «Σάος»

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαρτίου 2017 0
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον  Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο…