Ευάγγελος Λαμπάκης: «Αθλητικό μπαλόνι και κακομοιριά της Δημοτικής Αρχής»

Δημοσιεύτηκε στις: at 8 Δεκεμβρίου 2019
198 0

Δυστυχώς η νέα Δημοτική Αρχή έχει συμμάχους κάποιους που θέλουν  να «κάνουν» τους δημοσιογράφους, όπως και προεκλογικά άλλωστε και μαζί τους πορεύεται   χωρίς αιδώ. Γιατί εξακολουθεί η νέα Δημοτική Αρχή να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες και τις πρακτικές  αυτών των «δημοσιογραφούντων», που λειτουργούν έξω από τους κανόνες της πραγματικής και αξιοπρεπούς  δημοσιογραφίας και ηθικής, πλην όμως τους είναι πολύτιμοι ως υβριστές και εμφανίζοντες το άσπρο-μαύρο, γιατί έτσι    καταφέρνουν να «κτυπούν» με ελεεινό τρόπο την δημοτική παράταξη μας «ΠΟΛΗ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ», και να κρύβουν την ένδειά  τους στην διαχείριση της καθημερινότητας και της υλοποίησης των προγραμματισθέντων έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, λειτουργώντας έτσι ενάντια στο δημοτικό συμφέρον. 

Δεν  νομίζω να υπάρχει άλλο πολιτικό πρόσωπο στη περιοχή μας που να δέχθηκε τόσο πόλεμο λάσπης, συκοφαντίας και κιτρινισμού όσο το δικό μου.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΠΑΛΟΝΙ 

  1. Λειτουργούν τουλάχιστον 4 στην Ελλάδα και πολλά στην Ευρώπη. 
  2. Η προκήρυξη έγινε από την υπηρεσία. 
  3. Η βάση του  προβλέπεται να κατασκευασθεί με κανονική άδεια, βάσει της διακήρυξης.        
  4. Το μπαλόνι (θόλος) είναι φουσκωτή λυόμενη κατασκευή που θα στήνεται και θα αποσύρεται κάθε καλοκαίρι.
  5. Ο ανάδοχος που ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ( η οποία αποτελείται από υπαλλήλους του Δήμου ) προσκόμισε αυτά που ήταν απαραίτητα                      ήτοι : Τεχνική Έκθεση, τεύχος φωτοτεχνικής μελέτης, αρχιτεκτονικά σχέδια, στατικά ( ξυλότυπος θεμελίωσης, ΗΜ & πιστοποιητικό στατικής επάρκειας).
  6. Η θεμελίωση του είναι σημειακή επί του εδάφους και είναι εξ ολοκλήρου από ξηρά δόμηση.
  7. Η αδειοδότηση των φουσκωτών αθλητικών εγκαταστάσεων δηλ. χωρίς υποστυλώματα ή άλλα δομικά στοιχεία ελέγχονται ως προς την λειτουργικότητα τους από την Γ.Γ.Α. γεγονός που δεν επηρεάζει την έκδοση Ο.Α.- διοικητική πράξη ( έγκριση Εργασιών μικρής κλίμακας)

Επομένως η άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας έπεται της τοποθέτησης του θόλου  και αφορά στην λειτουργία της όλης εγκατάστασης.  

Σ’ άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή της Δράμας,  το αθλητικό μπαλόνι δεν έχει καν άδεια μικρής κλίμακας αλλά ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.

Τέλος οι αμπελοσοφίες περί ασφάλειας που υποστηρίχθηκαν από τον κ. Ζαμπούκη και τον αντιδήμαρχο του, θυμίζουν αναχρονιστικές νοοτροπίες  ανθρώπων που γυρίζουν την πλάτη τους στην επιστήμη και στην εξέλιξη, συντηρούν με ευλάβεια την γραφειοκρατία με δεδομένο ότι όπως όριζε η διακήρυξη και έγινε δεκτό από την διαγωνιστική επιτροπή,  η πιστοποίηση του υλικού ( υφάσματος ) περί της αντοχής του θόλου, προέκυπτε από την κατάθεση των πιστοποιητικών περί εγγύησης την ανθεκτικότητας του υλικού από εργοστάσια της δυτικής Ευρώπης που τροφοδοτούν τα αθλητικά μπαλόνια σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη.

Άρα λοιπόν στον κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ με τα παραπάνω αληθή  στοιχεία θα πάνε αυτοί, που χάριν της ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ έβλαψαν τον Δήμο κατά 300.000,00€ ( γιατί παρήλθε στις 04-12-2019 η προθεσμία παραλαβής της φουσκωτής λυόμενης κατασκευής),  παρά την επιθυμία των εχόντων αναλάβει υπηρεσία να με λασπολογούν.  

Η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο κ. Ζαμπούκης έσπειραν το φόβο στους αρμόδιους υπαλλήλους  και τούτο προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν και αποστέλλονταν από την μια επιτροπή στην άλλη κι’ αυτό γιατί εκτός των άλλων οι διοικούντες σήμερα ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ κυριολεκτικά,  με πρώτο τον κ. Ζαμπούκη, χωρίς ν’ αντιλαμβάνονται ότι σ΄αυτές τις θέσεις ευθύνης πρέπει να παράγουν έργο με πολιτική γενναιότητα την οποία απέδειξαν ότι δεν έχουν .

Σε επισφράγιση των προαναφερομένων δημοσιοποιώ το με αριθ. πρ. 4215/29-11-2019 έγγραφο του τμήματος πολεοδομικού σχεδιασμού και εφαρμογών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Τέλος δημοσιοποιώ και το με αριθ. πρωτ. 58/27-08-2019 έγγραφο μου με το οποίο προέτρεπα αναδόχους και Τεχνική Υπηρεσία να προχωρήσουν, υφισταμένης της νομιμότητας  σύμφωνα με τα προεκτεθέντα, για να μην απολεσθεί η προθεσμία.

Υ.Γ. Αφήστε ήσυχους τους συνεργάτες μου, όπως εν προκειμένω τον Γιάννη Βαταμίδη γιατί μέχρι σήμερα υπηρέτησαν μαζί μου τον λαό του Δήμου Αλεξ/πολης  κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαι γι’ αυτό υπερήφανος.   

Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Σχετικά άρθρα

Συντονισμένες παρεμβάσεις εκτενούς καθαρισμού σε διάφορα σημεία της Κοινότητας Μάκρης

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Ιουνίου 2020 0
🌿 Συντονισμένες παρεμβάσεις εκτενούς καθαρισμού σε διάφορα σημεία της Κοινότητας Μάκρης, απο τις 27/05/20 εως 31/05/20, απο την Υπηρεσία Καθαριότητας και…

Η θέση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουλίου 2017 0
Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της 29ης Ιουνίου 2017, συζητήθηκε η πρόταση της επιτροπής του…