Ευάγγελος Μανωλόπουλος: “Σημαντικά τα μονοκλωνικά… αλλά δεν αντικαθιστούν τα εμβόλια…”

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:34
134 0

«Είναι σημαντικό για τον τόπο μας ότι ένα από τα 10 νοσοκομεία που θα λάβουν αυτά τα πολύτιμα φάρμακα, γιατί δεν είναι και πολλά, θα είναι και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο καθηγητής φαρμακολογίας της ιατρικής σχολής του ΔΠΘ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, αναφερόμενος στη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, που θα ξεκινήσει πιθανότατα από την ερχόμενη Παρασκευή, και από το νοσοκομείο αναφοράς Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Μανωλόπουλος υπογράμμισε ότι «τα μονοκλωνικά δεν είναι πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τα εμβόλια», σημείωσε ωστόσο ότι «θα βοηθήσουν ασθενείς ευπαθών ομάδων λόγω σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων τους», η επιλογή των οποίων, όπως είπε, θα γίνεται βάσει πολύ αυστηρών κριτηρίων.

«Η χώρα έχει παραλάβει μόλις 2.000 δόσεις, συνεπώς είναι κρίσιμο να γίνεται σωστά η επιλογή των ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξήγησε επίσης ότι η χορήγηση της δόσης μονοκλωνικών θα γίνεται μόνο στο νοσοκομείο, συμπληρώνοντας ότι «πιο εύχρηστα θα είναι τα χάπια που αναμένονται, τα οποία όμως, και πάλι, σε πρώτη φάση θα αφορούν τις ίδιες κατηγορίες ασθενών, για τους οποίους είναι σημαντικό να προλάβουν μία σοβαρή εξέλιξη της νόσου».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η Κυβέρνηση εν κρυπτώ ανοίγει θέματα στη Θράκη! Ετοιμάζει νομοθετικό πλαίσιο για την εκλογή των μουφτήδων, που αποτελεί πάγιο αίτημα της Τουρκίας!”

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Αυγούστου 2018 0
Για την καλοκαιρινή Νομοθέτηση μέσα από Τροπολογία  που αφορά τη συνταξιοδότηση των σημερινών διορισμένων μουφτήδων που ψήφισε η Κυβέρνηση, για…

Ενημερωτική συνάντηση στις Φέρες με θέμα : “Δυνατότητες ανάπτυξης της κλωστικής κάνναβης στην περιοχή μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Μαρτίου 2017 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ H Δημοτική ενότητα Φερών και το τμήμα πρωτογενούς τομέα σε συνεργασία με…