Ευάγγελος Μυτιληνός: Να δημιουργηθεί μια υπέρ-παραταξιακή ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με την ανεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή των έργων

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:28
475 0

Αγαπητοί μας συμπολίτες

Με τις προτάσεις μας αυτές αναδεικνύουμε θέματα στα οποία πρέπει να δοθεί από την Δημοτική Αρχή ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα για να αρχίσει να παίρνει μπροστά η οικοδομή και να βοηθήσουμε με τον τρόπο αυτό να ξεκινήσει από μας τους ιδίους η ανάπτυξη στον Δήμο μας.
Επίσης τονίζουμε την αναγκαιότητα της κατασκευής της γέφυρας στο ποτάμι της Μαΐστρου μαζί με όλες τις υποδομές στο οδικό δίκτυο από το λιμάνι έως το ποταμι,γιατι πιστεύουμε ότι έτσι θα βοηθήσουμε την ανάπτυξη του λιμανιου,αλλα και την αποσυμφόρηση της πόλης μας.
Όλοι μαζί λοιπόν με μπροστάρη τον ΔΗΜΟ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο.Λ.Α ας ξεκινήσουμε τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε τα έργα που θα αλλάξουν τα δεδομένα στον Δήμο μας!!!!

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Μυτιληνός

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ , 17-02-2020
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 5322

ΠΡΟΣ
τον Δήμαρχο του Δήμου
Αλεξανδρούπολης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

 1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξ/πολης
 2. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
 3. Γενικό Γραμματέα Δήμου Αλεξ/πολης
 4. Δημοτική Παράταξη Δήμος για όλους πρώτα εσύ
 5. Δημοτική Παράταξη Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης
 6. Δημοτική Παράταξη Α.ΝΑ.ΣΑ
 7. Δημοτική Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση
 8. Δημοτική Παράταξη «Ενότητα για μια νέα πορεία» Δημήτρη Λαζόπουλου
 9. Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχαηλίδης Παύλος
 10. Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αρβανιτίδης Τριαντάφυλλος
 11. Συμβούλιο Κοινότητας Αλεξ/πολης

Κύριε Δήμαρχε
και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πιστεύουμε, ότι ο Δήμος πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή του τόπου μας και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της περιοχής, στην καταπολέμηση της ανεργίας και γενικά πρέπει να φροντίζει για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών.

Το γεγονός ότι το όνομα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ” πλέον συζητείται σε όλον τον πλανήτη και φαίνεται ότι περιμένει τον Δήμο μας μεγάλη ανάπτυξη, πρέπει όμως να μας ενεργοποιήσει άμεσα και να δώσουμε προτεραιότητες σε έργα αναπτυξιακά.

Προτείνουμε να ξεκινήσουμε με υποδομές σε περιοχές που είναι ενταγμένες στο σχέδιο πόλης, αλλά δεν προχωρούν, με αποτέλεσμα, ενώ υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας , να μην μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης.
Επίσης είναι ευκαιρία τώρα που τρέχουν αναπτυξιακά προγράμματα να εντάξουμε τα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, πεζοδρομίων, πάρκων κτλ και ο Δήμος να εισπράττει τα ανταποδοτικά οφέλη. Αναφέρομαι στην περιοχή απέναντι βόρεια από το νέο κολυμβητήριο, που ενώ πληροί όλα όσα προανέφερα, συνεχίζει να παραμένει ένας μεγάλος αγρός, ενώ οι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται να επενδύσουν ΑΜΕΣΑ, ξεκινώντας ανοικοδόμηση νέων κατοικιών , που θα εξασφαλίζουν κατοικία σε όσους έρχονται στην πόλη μας να εργαστούν είτε λέγονται ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , είτε ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο, είτε στον αγωγό, είτε ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σε ότι νέα επένδυση δημιουργηθεί.

Επίσης να σας θυμίσω ότι το ίδιο συμβαίνει στην περιοχή δυτικά των παλαιών νεκροταφείων , που ενώ είναι στο σχέδιο πόλης υπάρχουν τίτλοι, υπάρχει η διάθεση των ιδιοκτητών να ξεκινήσουν ανέγερση νέων κατοικιών και ο Δήμος δεν κάνει τις υποδομές για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το ίδιο συμβαίνει στην περιοχή της Μαΐστρου, πίσω ακριβώς από την πρώην ποτοποιία ΑΔΑΜΙΔΗ όπου είναι εγκλωβισμένη περιουσία συμπολιτών χωρίς να μπορούν να την αξιοποιήσουν.

Ειδικότερα σας αναφέρω ότι υπάρχουν κτίσματα που έγιναν με άδειες ειδικού σκοπού , σήμερα δεν μπορούν να μεταβιβαστούν διότι οι άδειες είναι προσωποπαγείς και παραμένουν σε αδράνεια ενώ βρίσκεται εδώ και δέκα πέντε χρόνια υπό ένταξη. Πρέπει να ξεκαθαρίσει ο Δήμος το θέμα των αδειών για να απελευθερωθούν οι περιουσίες των κάτοικών της περιοχής.

Η κατασκευή πεζοδρομίων , των οδών Ηροδότου , Κωνσταντινουπόλεως , Ποιμενίδη, Μαρκοπούλου και πολλών άλλων πρέπει να πάρει προτεραιότητα στον σχεδιασμό του Δήμου μας.

Η κατασκευή γέφυρας πάνω από το ποτάμι Ειρήνη της Μαΐστρου και η ανισόπεδη που θα ενώνει το λιμάνι με την ΕΓΝΑΤΙΑ είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης του λιμανιού μας και της διακίνησης εμπορευμάτων στην περιοχή μας.

Επειδή όμως ξεφεύγει από τις δυνατότητες της δημοτικής αρχής, καλό θα ήταν να δημιουργηθεί μια υπέρ-παραταξιακή ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με την ανεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή των έργων που προανέφερα.

Κύριε Δήμαρχε

Ας ξεκινήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ γρήγορα και θα δώσουμε πνοή ,ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο σε όλους τους δημότες μας.

Με τιμή
Μυτιληνός Ευάγγελος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΣΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ

Σχετικά άρθρα

Δείτε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερών

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Αυγούστου 2016 0
Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον ιστορικό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών. Στην ακολουθία χοροστάτησε…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου θα διοργανώσει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Φεβρουαρίου 2020 0
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου (3ος όροφος), η…