Ευάγγελος Μυτιληνός: “Πρέπει να προσέξουμε στο θέμα της επένδυσης των Ολλανδών”

574 0

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ως έκτακτο θέμα τέθηκε χθες η απόφαση για δημοπράτηση της έκτασης 500 στρεμμάτων εντός του Βιομηχανικού Πάρκου Αλεξανδρούπολης.

Για την έκταση έχει ενδιαφερθεί ολλανδική εταιρεία με σκοπό να δημιουργήσει υδροδυναμική καλλιέργεια οπωροκηπευτικών.

Για την δημοπράτηση της έκτασης στο δημοτικό συμβούλιο εκφράστηκαν ερωτηματικά από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλη Μυτιληνό.

Ο κ. Μυτιληνός ρωτήθηκε σχετικά από το alexpoli.gr και όπως δήλωσε, είναι υπέρ της επένδυσης αλλά χρειάζεται προσοχή σε κάποια επιμέρους ζητήματα, όπως το πως θα γίνουν οι διαδικασίες δημοπράτησης και εκμίσθωσης.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα δε μπορεί να έρχεται ως έκτακτο, να μας μοιράζουν ένα χαρτί για να δούμε τι γίνεται.

Ο κ. Μυτιληνός που πρόσφατα αποχωρώντας από την παράταξη του κ. Λαμπάκη, είχε εκφράσει έντονα παράπονα για τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις από τη δημοτική αρχή, τόνισε στο alexpoli.gr ότι δε μπορεί τέτοια σοβαρά θέματα να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο ως έκτακτα και να μοιράζεται ένα χαρτί για να δουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι γίνεται.

“Αν έρθει ο διαγωνισμός ως έκτακτο δε θα το ψηφίσω” είπε ο κ. Μυτιληνός”. 

Δίνεται η έκταση για κάποια χρόνια αλλά δε ξέρουμε το χρόνο που θα γίνει το έργο.

Θα δεσμευτούμε εμείς με το ενοικιοστάσιο και δε θα γνωρίζουμε πότε θα γίνει η επένδυση;” συμπλήρωσε.

Ο κ. Μυτιληνός ζήτησε επίσης να ξεκαθαριστεί το θέμα της επινοικίασης ώστε όποιος πάρει την έκταση να κάνει επένδυση και όχι να νοικιάσει σε τρίτους την έκταση αποκομίζοντας κέρδος με αυτό τον τρόπο.

“Υπάρχει ένα πλαφόν πρόσληψης 350 ατόμων. Δεν ευσταθεί αυτό αν μιλάμε για εμπορευματικό κέντρο.

Αν γίνει η επένδυση της καλλιέργειας τότε πράγματι είναι πολύ καλό αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε την περιουσία του Δήμου, εκεί που θα τη δώσουμε να πιάσει τόπο” σημείωσε ο κ. Μυτιληνός.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ ΕΔΩ –> ΕΔΩ 

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

Σχετικά άρθρα

Πως ψήφισε ο Έβρος στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Νοεμβρίου 2017 0
Αλεξανδρούπολη: 369 Ανδρουλάκης – 455 Γεννηματα Φέρες: 19 Ανδρουλάκης – 146 Γεννηματα Ορεστιάδα: 179 Ανδρουλάκης – 196 Γεννηματα Τρίγωνο: 28 Ανδρουλάκης – 71 Γεννηματα Διδυμότειχο: 47 Ανδρουλάκης…

Ασταμάτητα τα συνεργεία καθαρότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη μάχη κατά του κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Νοεμβρίου 2020 0
Πρωί και βράδυ ασταμάτητα τα συνεργεία καθαρότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι στους δρόμους για προληπτική απολύμανση (στις περιοχες: ΔΕ Αλεξανδρουπολης…

26 Δήμαρχοι λένε όχι στην εξόρυξη χρυσού

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2015 0
Σε ημερίδα που πραγματοποίηθηκε στις Σέρρες με θέμα την κατάσταση και τα δεδομένα της μεταλλευτικής εξορυκτικής δραστηριότητας στην Βόρεια Ελλάδα,…