Ευάγγελος Μυτιληνός: “Πρέπει να προσέξουμε στο θέμα της επένδυσης των Ολλανδών”

653 0

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ως έκτακτο θέμα τέθηκε χθες η απόφαση για δημοπράτηση της έκτασης 500 στρεμμάτων εντός του Βιομηχανικού Πάρκου Αλεξανδρούπολης.

Για την έκταση έχει ενδιαφερθεί ολλανδική εταιρεία με σκοπό να δημιουργήσει υδροδυναμική καλλιέργεια οπωροκηπευτικών.

Για την δημοπράτηση της έκτασης στο δημοτικό συμβούλιο εκφράστηκαν ερωτηματικά από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλη Μυτιληνό.

Ο κ. Μυτιληνός ρωτήθηκε σχετικά από το alexpoli.gr και όπως δήλωσε, είναι υπέρ της επένδυσης αλλά χρειάζεται προσοχή σε κάποια επιμέρους ζητήματα, όπως το πως θα γίνουν οι διαδικασίες δημοπράτησης και εκμίσθωσης.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα δε μπορεί να έρχεται ως έκτακτο, να μας μοιράζουν ένα χαρτί για να δούμε τι γίνεται.

Ο κ. Μυτιληνός που πρόσφατα αποχωρώντας από την παράταξη του κ. Λαμπάκη, είχε εκφράσει έντονα παράπονα για τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις από τη δημοτική αρχή, τόνισε στο alexpoli.gr ότι δε μπορεί τέτοια σοβαρά θέματα να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο ως έκτακτα και να μοιράζεται ένα χαρτί για να δουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι γίνεται.

“Αν έρθει ο διαγωνισμός ως έκτακτο δε θα το ψηφίσω” είπε ο κ. Μυτιληνός”. 

Δίνεται η έκταση για κάποια χρόνια αλλά δε ξέρουμε το χρόνο που θα γίνει το έργο.

Θα δεσμευτούμε εμείς με το ενοικιοστάσιο και δε θα γνωρίζουμε πότε θα γίνει η επένδυση;” συμπλήρωσε.

Ο κ. Μυτιληνός ζήτησε επίσης να ξεκαθαριστεί το θέμα της επινοικίασης ώστε όποιος πάρει την έκταση να κάνει επένδυση και όχι να νοικιάσει σε τρίτους την έκταση αποκομίζοντας κέρδος με αυτό τον τρόπο.

“Υπάρχει ένα πλαφόν πρόσληψης 350 ατόμων. Δεν ευσταθεί αυτό αν μιλάμε για εμπορευματικό κέντρο.

Αν γίνει η επένδυση της καλλιέργειας τότε πράγματι είναι πολύ καλό αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε την περιουσία του Δήμου, εκεί που θα τη δώσουμε να πιάσει τόπο” σημείωσε ο κ. Μυτιληνός.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ ΕΔΩ –> ΕΔΩ 

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

Σχετικά άρθρα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης ενημερώνει για την Δωρεά του Ομφάλιου Αίματος στην δημόσια Τράπεζα

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιανουαρίου 2018 0
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης ενημερώνει: Δωρεά Ομφάλιου Αίματος στην δημόσια Τράπεζα Το σημαντικότερο, πολύ μεγάλο και ευχάριστο γεγονός στον κόσμο,…

Rapid tests για κορωνοϊό στην Κομοτηνή

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2020 0
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει ότι θα προβεί σε δοκιμασίες γρήγορης διάγνωσης (rapid test) στην Κομοτηνή για την…

ΠΑΜΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 10:30 πμ

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Απριλίου 2019 0
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ…