Ευκαιρίες εκπαίδευσης στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του έργου SoSEDEE

Δημοσιεύτηκε στις: at 20 Μαΐου 2019
451 0

Με ευρεία συμμετοχή των ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου, στην Αλεξανδρούπολη, η Συνέντευξη Τύπου και το Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», το οποίο εντάσσεται στις δράσεις του Έργου “Support of Social Enterprises Development and Enhancement of Employment / SoSEDEE” του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Greece Bulgaria 2014-2020. Το Έργο αποτελεί συνεργασία του Δήμου Gotse Delchev στη Βουλγαρία, των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και διαμένουν στη διασυνοριακή περιοχή του Προγράμματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Επιμελητηρίου Έβρου. Ξεκινώντας τις εργασίες της εκδήλωσης, ο κ. Ιωάννης Μπόγδης, Ειδικός Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη και τόνισε τις δυνατότητες και ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει στην περιοχή το Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία, καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας προς το έργο SoSEDEE.

O κ. Γιώργος Βαφέας, Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης, υπογραμμίζοντας το στόχο του Έργου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα από τις δράσεις που υλοποιούμε, γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και οι οικογένειές τους. Η ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να δώσει λύση σε αρκετά από αυτά τα θέματα, ειδικά στην εργασιακή ένταξη των ατόμων αυτών. Τα Παιδικά Χωριά SOS συμμετέχουν στο Έργο SoSEDEE σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν και να ενδυναμώσουν τις ευπαθείς ομάδες στη Διασυνοριακή Περιοχή, καθώς και τα άτομα και τις οικογένειες που έχουν υποστηριχθεί από τις δομές και τις δράσεις των Παιδικών Χωριών SOS.»

Από την πλευρά του, ο κ. Γεώργιος Θερίου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, παρουσιάζοντας το εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα δήλωσε: «Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια πλήρως δομημένη προσέγγιση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση ή να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας μεγιστοποιώντας τον κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεών τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες προκλήσεις της αγοράς και ελαχιστοποιώντας σημαντικά το ενδεχόμενο αποτυχίας του εγχειρήματός τους».

Στην εκδήλωση συμμετείχε με παρουσίασή του ο κ. Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, Εθνικός εκπρόσωπος του European Social Marketing Association και Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Έβρου, ο οποίος ως πιστοποιημένος coach με εξειδίκευση στην αρχιτεκτονική συμπεριφοράς καταναλωτή, βοηθά Κοινωνικές Επιχειρήσεις να σχεδιάσουν παρεμβάσεις για κοινωνική αλλαγή.

Με παρέμβασή του συμμετείχε επίσης, ο κ. Δημήτρης Κοντοπίδης, Ιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης HUMANE και επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο case study Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Τις παρεμβάσεις ολοκλήρωσε ο κ. Γιώργος Στέγγος, Κοινωνικός Επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Cyclefi & Recytrust, ο οποίος παρουσίασε ένα ακόμη ξεχωριστό casestudy Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα, ένα καινοτόμο μοντέλο «έξυπνης και διασυνδεδεμένης πόλης», που λαμβάνει υπόψη του τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των κατοίκων της, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας τους και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος αναμένεται να ανοίξουν σύντομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας (www.sosedee.eu) και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του Έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
  • Ιστοσελίδα του Προγράμματος www.sosedee.eu
  • Social Media του Προγράμματος Facebook και YouTube
  • Επικοινωνιακό υλικό προγράμματος, συνεντεύξεις και διάθεση οπτικού υλικού:
  • Μαρία Δημητροπούλου, τηλ. 210 2113333 & 6948 884018 email: md@sympraxis.eu

Σχετικά άρθρα

Χορήγηση Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιουλίου 2019 0
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η ανανέωση και η έκδοση…

ΑΦΟΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΕΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΟΜΕΝΗ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Φεβρουαρίου 2019 0
ΑΦΟΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΕΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΟΜΕΝΗ   Μνημειώδη θεολογικά – Εκκλησιολογικά Πανορθοδόξου και Διαχριστιανικής σημασίας και διαστάσεως κείμενα του αοιδίμου…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Ο Έβρος και η Θράκη αποκλείστηκαν από την συζήτηση του Αναπτυξιακού”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιουνίου 2016 0
Aυστηρό ήταν το Προεδρείο της Βουλής, κι ενώ είχε ήδη επιτρέψει εκπρόθεσμες του χρόνου παρεμβάσεις, απέναντι στους Έλληνες ακρίτες, διακόπτοντας…

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Φερών για την προσωρινή μετακίνηση δημοτικών υπαλλήλων

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαΐου 2020 0
Τις τελευταίες ημέρες έχει περισσέψει η υποκριτική ευαισθησία κάποιων  θεσμικών   στη δημοτική  ενότητα  Φερών. Μια προσωρινή  μετακίνηση  δημοτικών υπαλλήλων …