Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης προς τη Δράση του 5ου Δημοτικού Σχολείου...

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης προς τη Δράση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης προς τη Δράση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Ε’ Δημοτικού του Ε.Ι.Σ.Μ. «Σωκράτης» στο Μόναχο για την εξαιρετική δράση που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία Υιοθετούν Χερσαία και Θαλάσσια Μνημεία”.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου, ως συνέχεια της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο. Οι μικροί μαθητές, φορώντας τα μπλουζάκια του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης, περιηγήθηκαν στα ιστορικά μνημεία του κέντρου, έμαθαν την ιστορία τους και φωτογραφήθηκαν στα Προπύλαια στην Königsplatz, την Odeonsplatz, την Theatinerkirche, την Residenz και το Ναό της Άρτεμης στο Hofgarten. Στο τελευταίο, παρουσίασαν στον δημόσιο χώρο έναν  θρακιώτικο παραδοσιακό σκοπό προς τιμήν των Εβριτών που γνώρισαν κατά την εκδρομή τους.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης μήνυμα ελπίδας και υποστήριξης, δείχνοντας ότι η ομογένεια παραμένει στο πλευρό μας και δεν μας ξεχνά. Οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν κατά την επίσκεψη των μαθητών στον οικισμό της Κίρκης και τον Έβρο παραμένουν ζωντανοί, προσφέροντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε την ανασυγκρότηση του χωριού μας, που επλήγη πέρυσι από τις μεγάλες πυρκαγιές.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στον κ. Θεοδώρου Βαγγέλη, Υποδιευθυντή του Σχολείου, την κα Παναγή Ρεβέκκα Μαρίνα, εκπρόσωπο γονέων, την κα Έβρηκα Σαφαρίδου, αναπληρώτρια εκπρόσωπο γονέων, και την κα Μαρία Ταπακαράκη, για την αφοσίωση και την οργάνωση αυτής της μοναδικής εμπειρίας για τους μαθητές. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας δημιουργικής και παραγωγικής χρονιάς για τους μαθητές.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης,

Η πρόεδρος, Βασιλική Παντελίδου

Exit mobile version