Ευ. Λαμπάκης: Ο υπουργός Εσωτερικών οφείλει σεβασμό στους αιρετούς

Δημοσιεύτηκε στις: at 2 Δεκεμβρίου 2017
500 0

Συνεχίζονται στα Γιάννενα  οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ με κεντρικό μήνυμα  «Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα», με τη συμμετοχή πεντακοσίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων  και προσκεκλημένους  υπουργούς  κι εκπροσώπους κομμάτων, εκπροσώπους αυτοδιοικητικών φορέων από την Ευρώπη, εκπροσώπους του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Ευ. Λαμπάκης- Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση: Ο υπουργός Εσωτερικών οφείλει σεβασμό στους αιρετούς

Σκληρή κριτική- απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Λαμπάκης, εκπρόσωπος του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», τονίζοντας ότι ο υπουργός θα έπρεπε να οφείλει περισσότερο σεβασμό τουλάχιστον στα πρόσωπα των αιρετών.

«Οφείλουν, είπε, να μας σέβονται γιατί διοικούμε 325 τοπικές κοινωνίες. Τον άκουσα (τον υπουργό) να μιλάει και ως υπηρεσιακός παράγοντας, κυριολεκτικά, να λέει ότι δώσαμε λεφτά εκεί, δώσαμε πιο πέρα, αποκαταστήσαμε… Δηλαδή τη Σαμοθράκη, την Πιερία, τη Δυτική Αττική, όσα κατεστράφησαν, εγώ θα τα φτιάξω; Εσύ θα τα φτιάξεις. Με ποια λεφτά; Με τα λεφτά του προϋπολογισμού, με το ΠΔΕ, με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με τα λεφτά του ΕΣΠΑ, που είναι δικά μας… και δικά μας, του ελληνικού λαού λεφτά, γιατί συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών για τη θέσπιση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Λαμπάκης σχολίασε:

«Τα δύο –τρία επιμέρους πράγματα που είπε για να τα διορθώσουμε, για να τα μεταρρυθμίσουμε, για να τα τροποποιήσουμε, είναι κάτι το οποίο θα πάρει πολύ χρόνο.

Αλλά όμως, προσέξτε, το θέμα του εκλογικού νόμου το έχουμε από το σπίτι μας. Εκεί όταν ήμασταν στο 4%. Και δεν έχω τίποτα με τα κόμματα, άσχετα αν ανήκω σε ένα κόμμα, αλλά μιλάω καθαρά ως αυτοδιοικητικός. Το θέμα αυτό το τεράστιο που λέγεται εκλογικός νόμος και η τροποποίησή  του, το είχε λυμένο από πριν το ’15. Και το έφερε λελυμένο. Και βέβαια το γεγονός ότι και ο αρχηγός τους ήρθε στην Κομοτηνή, στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο και είπε το φοβερό και αγενές πολιτικά: θέλετε, δεν θέλετε, θα καθίσετε στο τραπέζι για να συναινέσετε, ήταν μία πολιτική απογοήτευση». Συνεχίζοντας ο κ. Λαμπάκης είπε συμπλήρωσε: « Θα είμαι συγκρουσιακός λέγοντας πράγματα τα οποία οφείλω να λέω ως αυτοδιοικητικός και απέναντι στο δικό μου κομματικό χώρο, της ΝΔ, και απέναντι στον χώρο ο οποίος σήμερα κυβερνάει, τον κομματικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα πω για το δικό μου κομματικό χώρο ότι επί 4 χρόνια, αν πιάσουμε την κρίση από το ’11, μέχρι το ’15, δεν έκανε τίποτα από αυτά τα οποία ζητάμε. Και βέβαια η διαφορά του είναι ποιοτικά πολύ μεγάλη όσον αφορά την αρνητική συμπεριφορά της, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί; Γιατί οικονομική διάσταση είχε η συμπεριφορά της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από το ’11 μέχρι το ’15. Έκοβε, έκοβε, έκοβε».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχετικά άρθρα

123 νέες μολύνσεις του κορονοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 3.445 νέα κρούσματα – 75 θάνατοι – 749 διασωληνώσεις)

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Απριλίου 2021 0
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (07/04) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν…

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜ-Θ ο Ανδρέας Καραγιώργης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουνίου 2020 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα,…

Εκδήλωση προς τιμήν των καθηγητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιανουαρίου 2020 0
Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως τιμώντας τους καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Μητροπόλεώς…