Για δεύτερη ημέρα ένα από τα αδέσποτα σκυλιά που «περιέθαλπε» ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, κείτεται νεκρό έξω από κάδο απορριμμάτων, δίπλα στην μάντρα που ο Δήμος ονομάζει καταφύγιο.

Το άτυχο ζώο ξεψύχησε από άγνωστους λόγους, όμως η ύπαρξη αίματος στο πτώμα του μαρτυρά ότι είναι πιθανό να διαπληκτίστηκε με άλλα σκυλιά και να τραυματίστηκε θανάσιμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοιο φαινόμενο στην μάντρα καθώς τα ζώα είναι τόσα πολλά που συχνά ξεσπούν καυγάδες. Στο μεταξύ το νεκρό ζώο πετάχτηκε εκεί και βρίσκεται στο σημείο για 2 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μερίμνησε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την προβλεπόμενη απομάκρυνση του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φιλόζωων στο alexpoli.gr, η κατάσταση στην μάντρα είναι φρικιαστική. Τα νερά λόγω της παγωνιάς παγώνουν και τα σκυλιά δεν έχουν τρόπο να πιούν.

Στο μεταξύ ακόμα δεν έχει λειτουργήσει το νέο καταφύγιο που ετοίμασε ο Δήμος και δεν έχει εξηγήσει κανένας πως θα χωρέσουν όλα αυτά τα ζώα στο νέο, μιας και το νέο…είναι μικρότερης χωρητικότητας από το παλαιό. Πρόκειται για μια ακόμα κατάσταση που αφήνει έκθετη την πόλη μας και την διασύρει πανελλαδικά…

Αναρωτιόμαστε για ακόμα μια φορά αν έχει επισκεφθεί το χώρο εισαγγελέας (καθώς τα παράπονα για το χώρο είναι πολλά, χιλιοδημοσιευμένα εδώ και χρόνια) και αν έχει κρίνει ότι ο χώρος είναι αξιοπρεπής για διαβίωση ζώων και αν τηρούνται όλα τα όσα προβλέπει ο νόμος.

 

ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΆμεση χρήση της αλατιέρας πριν παγώσουν οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΧιονοπτώσεις και χρήση αλυσίδων στον Έβρο