Ε. Αχτσιόγλου: Στοχευμένο πρόγραμμα για την ανεργία στον Έβρο

309 0

Η υπουργός αναφέρθηκε στη σταθερή θέση της κυβέρνησης για τις συλλογικές συμβάσεις, τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξει νομικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί η ανεργία στον Έβρο μέσω ενός στοχευμένου για την περιοχή προγράμματος, εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τις διοικήσεις των εργατικών κέντρων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Η υπουργός αναφέρθηκε στη σταθερή θέση της κυβέρνησης για τις συλλογικές συμβάσεις, τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξει νομικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παρεμβάσεις για τη βιομηχανία ζάχαρης.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε πως οι συναντήσεις με τις διοικήσεις των εργατικών κέντρων καταδεικνύουν «ότι εμείς σεβόμαστε το συνδικαλισμό, τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και όλη αυτή την ιστορική διαδικασία της εκπροσώπησης των εργαζομένων». Χαρακτήρισε ουσιαστικές τις κινήσεις του υπουργείου ως προς την καταγραφή των συγκεκριμένων προβλημάτων της κάθε περιοχής και την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, αλλά και συμβολικές όσον αφορά στην απαξίωση που είχε υποστεί ο συνδικαλισμός και τα εργατικά κέντρα κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Η υπουργός εργασίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ισχυρή και καθοριστική όπως χαρακτηριστικά είπε παρέμβαση της κυβέρνησης για να λειτουργήσει η βιομηχανία ζάχαρης στην Ορεστιάδα και να είναι ο φορέας οικονομικής δραστηριότητας που στηρίζει την περιοχή, καθώς και στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος» για την εξεύρεση μίας διάδοχης κατάστασης. Επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η υποστήριξη με κάθε τρόπο του κόσμου της εργασίας σημειώνοντας πως «Αν δεν θέλαμε να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους ή να δώσουμε τη μάχη δεν θα στυλώναμε τα πόδια για τις συλλογικές συμβάσεις στην αξιολόγηση».

Διευκρίνισε πως υπάρχει επίγνωση της έξαρσης των αυθαιρεσιών όπως αυτή καταγράφεται μέσω των καθημερινών καταγγελιών τόσο στο υπουργείο όσο και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων καθώς «όταν έχεις ένα σωματείο, μια συλλογική σύμβαση σε κλαδικό επίπεδο να δημιουργεί κάποιους βασικούς όρους, ένα δίχτυ προστασίας τότε και τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας μειώνονται».

Κατέστησε σαφές πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη βγαίνει ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, πρόθεση που όπως είπε σύντομα θα μεταφραστεί και σε θεσμικό πλαίσιο.

Σημειώνεται πως την υπουργό συνόδευαν στις συναντήσεις της ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Θανάσης Ηλιόπουλος καθώς και οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καϊσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος.

www.avgi.gr

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Πακιστάν και Ινδίας

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Δεκεμβρίου 2017 0
Συνελήφθη στις 3-12-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης,…

Γιάννης Φαλέκας: “Μια διαχρονική ”ζεστή” προσφορά από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει εφέτος στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης , στο Αρίστηνο της Δημοτικής ενότητας Τραϊανούπολης…”

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Φεβρουαρίου 2019 0
Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης , Ενεργιας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φαλέκας: Μια διαχρονική ”ζεστή” προσφορά από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης…

Κικίλιας: «Καθημερινά γίνονται εγκρίσεις νέων προσλήψεων» Μέσα σε δύο μήνες έγιναν 3.337 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Απριλίου 2020 0
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά, ότι η Ελλάδα έχει κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό στον…

Δαγλή Γιασάρ: “Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πινακίδων στους δρόμους της Τέρμα Άβαντος και η αρίθμηση των σπιτιών”

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Φεβρουαρίου 2019 0
Ευχαριστούμε  πολύ τον Δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως…