Ζήτημα της Στατιστικής Υπηρεσίας η ανάπτυξη στην περιοχή Δικέλλων-Μάκρης

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:16 μμ
314 0

Ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί άμεσα με πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, είναι η σωστή απογραφή του τοπικού διαμερίσματος της Μάκρης.
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (Ε.Σ.Υ.Ε.) σήμερα, την οριοθετεί τελείως  διαφορετικά σε σχέση με τα πραγματικά διοικητικά όρια που υπάρχουν μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας της Αλεξανδρούπολης και της Τοπικής Κοινότητας της Μάκρης.
Αυτό δυστυχώς έχει σαν αποτέλεσμα ο πληθυσμός της να είναι ελάχιστα κατώτερος του ορίου των 2.000 κατοίκων (απαριθμεί 1.910 κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού του κράτους της 9ης Μαΐου 2011).
Όριο το οποίο θα ξεπερνούσε κατά πολύ, εφόσον συμφωνούσε η οριοθέτηση της στατιστικής με αυτή των διοικητικών και κτηματολογικών ορίων της περιοχής.
Τα διοικητικά και κτηματολογικά όρια μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και της Τοπικής Κοινότητας Μάκρης είναι από νότο προς βορρά τα εξής :
•   ανατολικό όριο αγροτεμαχίου εστιατορίου «ΔΕΛΦΟΙ»
• δρόμος πρόσβασης στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  Αλεξανδρούπολης.
•| δρόμος βόρεια του οικισμού Εφέδρων αξιωματικών  «ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ»
• ρέμα ανατολικά του οικισμού Εφέδρων αξιωματικών  «ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ» έως το αγρόκτημα οικισμού «Αλίκης».

Με την υφιστάμενη οριοθέτηση :
·         Το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  Αλεξανδρούπολης ανήκει στην Τοπική κοινότητα Μάκρης.
·         Ο Οικισμός Εφέδρων αξιωματικών  «ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ» ανήκει στην Δημοτική  Κοινότητα Αλεξανδρούπολης.
·         Ο Οικισμός Αποστόλου ανήκει στην Τοπική κοινότητα Μάκρης
·         Ο Οικισμός ΑΟΑΑ ανήκει στην Τοπική κοινότητα Μάκρης

Από την διόρθωση αυτών των στοιχείων, η τοπική Κοινότητα Μάκρης θα διαθέτει όλες εκείνες τις πληθυσμιακές προϋποθέσεις για να μετατραπεί σε Δημοτική Ενότητα όπως είναι σήμερα οι Ενότητες Φερών και Τραϊανούπολης και θα δικαιούται να εκλέγει εκπροσώπους στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Πλέον με τον τρόπο αυτό η περιοχή της Μάκρης θα έχει την δυνατότητα να αναβαθμισθεί με επιπρόσθετες υπηρεσίες και με την κατάλληλη υποδομή και στελέχωση θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο πληθυσμός της ξεπερνά τους 10.000 κατοίκους.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ είχε ο Περιφερειάρχης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Δεκεμβρίου 2016 0
Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ είχε ο Περιφέρειαρχης Ανατολικής Μακεδονίας 0 Θράκης κ. Χρήστος…

Η κακοκαιρία «Μέδουσα» έπληξε την Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιουλίου 2017 0
Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες στο βόρειο τμήμα της Σαμοθράκης προκάλεσε η κακοκαιρία «Μέδουσα» Από τις 5 το απόγευμα ξέσπασε καταιγίδα με χαλαζόπτωση πηγή βίντεο…

Ο 25χρονος Σωτήρης Αλεξίου νέος γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Με ενεργή παρουσία στο κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Θράκη & στις Σκουριές

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2017 0
Με την ολοκλήρωση του 1ου συνεδρίου της, τον περασμένο Απρίλιο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπήκε σε μία νέα φάση όσον αφορά…