Ζημιά! Εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ τα ξενοδοχεία κάτω των 5 αστέρων

Η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο να αποκλείσει όλα τα ξενοδοχεία κάτω των 3 αστέρων από τη δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

 

Τροποποίησε την Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση, ώστε να εντάσσονται σε αυτή μόνο τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

 

Πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη ιδιαίτερα βλαπτική για μικρομεσαίες και οικογενειακές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείονται από το «πράσινο ΕΣΠΑ». Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, δέσμια ιδεοληπτικών αντιλήψεων, στηρίζει μόνο τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Όμως οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και οι σημαντικές τουριστικές προοπτικές που έχει η περιοχή του Έβρου απαιτούν όλα τα διαθέσιμα επενδυτικά εργαλεία σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού.

 

Είναι φανερό ότι η έλλειψη συνέπειας και συνέχειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής κυβέρνησης.

 

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες του Έβρου θα δώσουν την απάντηση και την οριστική λύση.

 

Για τον Έβρο που θέλουμε και μπορούμε, με σχέδιο για τον τόπο μας.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μέλλος: “Αστάθεια καιρού την Μεγάλη Εβδομάδα”
Επόμενο άρθροΔιπλή αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο για τον Εθνικό