Άστραψε και βρόντησε ο τεθωρακισμένος Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς για τα όσα πολικώς απρεπή για μέλος Ελληνικής κυβερνήσεως και κατέχοντα το οφφίκιον του «Υπουργού Παιδείας», είπε ο Νίκος Φίλης, αναφορικώς με τη Γενοκτονία των Ποντίων, μιλώντας προχθές το βράδυ, στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου στο STAR. Μάλιστα ο Επίτιμος Αρχηγός δεν δίστασε να συμπεριλάβει, εμμέσως πλην σαφώς, τον Υπουργό Παιδείας στους απαίδευτους, αδούλευτους, ανιστόριτους και ερασιτέχνες πολιτικούς στους οποίους δεν πρέπει να αφεθεί η Ιστορία.

 Η πλήρης τοποθέτηση του Στρατηγού Ζιαζιά στην σελίδα του στο facebook έχει ως εξής:   

«Ο Υπουργός Παιδείας με την πρόσφατη δήλωση του κατόρθωσε να προκαλέσει την οργή όχι μόνο του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά ολοκλήρου του Ελληνικού λαού. Ο κύριος Υπουργός φαίνεται ότι δεν γνώριζε ότι, όταν ο Lemkin επινόησε τον όρο γενοκτονία, ο οποίος έγινε αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη με τη χάρτα του 1948, χρησιμοποίησε για παράδειγμα επεξήγησης τις περιπτώσεις των Ποντίων και των Αρμενίων.

Ο υπουργός δεν μελέτησε την απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 1994 και δεν γνώριζε ότι το 2006 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την γενοκτονία των Ποντίων την αναγνώρισε ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μαζί με το παράδειγμα των Ασσυριο-Χαλδαίων και των Αρμενίων. Το κυριότερο δεν είχε υπόψη του το από το 2007 πόρισμα της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, δηλαδή του καθ’ υλην αρμόδιου διεθνώς επιστημονικού οργανισμού για το θέμα, η οποία απεφάνθη ότι έγινε γενοκτονία των Ποντίων από τους νεότουρκους.

Σε μια εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, ο Υπουργός κατόρθωσε να δημιουργήσει ρήγμα στην πολύπαθη Ελληνική κοινωνία και κυρίως να δημιουργήσει πρόβλημα στις εθνικές θέσεις της χώρας».
Και ο Στρατηγός Ζιαζιάς κατέληξε ως εξής: «Η ιστορία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί σε απαίδευτους, αδούλευτους, ανιστόρητους και ερασιτέχνες πολιτικούς. Γι’ αυτό καλό είναι ο κύριος Υπουργός να γνωρίζει “κρείττον του λαλείν το σιγάν” και “ο γραμμάτων άπειρος ου βλέπει βλέπων”.»

www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό την Thea Halo (συγγραφέως του ‘Ούτε το ‘Ονομα μου’)‏
Επόμενο άρθροΤσίπρας: “Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης φαίνεται καλή για κάποιους που δεν έχουν γνώση”