Ημερίδα για τις «Βιομηχανικές καλλιέργειες στο νομό Έβρου» στην Ορεστιάδα

Δημοσιεύτηκε στις: at 9:28 πμ
154 0

Ημερίδα για τις «Βιομηχανικές καλλιέργειες στο νομό Έβρου» διοργανώνει  στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας το Τμήμα Βιομάζας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, από τις  09:30 έως και τις 15:00, στο Αμφιθέατρο Ζαφείρης Άμπας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, και  απευθύνεται σε απευθύνεται σε αγρότες, συνεταιρισμούς και επαγγελματίες του αγροτικού τομέα αλλά και σε χρήστες βιομάζας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας: 

10:00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων του πανεπιστημίου και του ΚΑΠΕ

10:20 Τα προβλήματα της γεωργικής παραγωγής στην ΠΑΜΘ και ο ρόλος της έρευνας στην επίλυσή τους. Ομιλητής ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Π. Θ., Σπυρίδων Κουτρούμπας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας: 

10:00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων του πανεπιστημίου και του ΚΑΠΕ

10:20 Τα προβλήματα της γεωργικής παραγωγής στην ΠΑΜΘ και ο ρόλος της έρευνας στην επίλυσή τους. Ομιλητής ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Π. Θ., Σπυρίδων Κουτρούμπας.

10:40 Υποσχόμενες βιομηχανικές καλλιέργειες για τον νομό Έβρου-ποιες μπορούν να καλλιεργηθούν σε περιθωριακά εδάφη. Ομιλήτρια η Ευθυμία Αλεξοπολούλου από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ.

11:00 Υποσχόμενες ελαιούχες καλλιέργειες-καμελίνα και κράμβη-για τον νομό Έβρο. Ομιλήτρια η Μυρσίνη Χρήστου, υπεύθυνη του Τμήματος Βιομάζας του ΚΑΠΕ.

11:20 Φυτείες ξυλωδών ειδών για παραγωγή βιομάζας. Ομιλητής ο Ιωάννης Ελευθεριάδης από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ.

11:40 Διάλειμμα

12:00 Βιώσιμη αξιοποίηση οριακών γαιών, με την παραγωγή βιομάζας για ενεργειακούς σκοπούς, μία εναλλακτική πρόταση διαχείρισης-SeemLa project. Ομιλητής ο Δημήτρης Κεραμιτζής από τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης.

12:20 Η καλλιέργεια του ηλίανθου-ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ζιζανίων. Ομιλητής ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ, Χρήστος Δαμάλας.

12:40 Καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στον νομό Έβρου. Ομιλητής ο Σπύρος Δέδογλου από την ΚοινΣΕπ «Θεογένης».

13:00 Εφοδιαστικές αλυσίδες αγροτικής βιομάζας για παραγωγή ενεργειακών προϊόντων. Ομιλήτρια η Ιωάννα Παπαμιχαήλ από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ.

13:20-14:00 Τοποθετήσεις, ερωτήσεις

Σχετικά άρθρα

«Βροχή» οι συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη για ναρκωτικά – Χειροπέδες σε 26 άτομα

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Σεπτεμβρίου 2015 0
Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη  Συνελήφθησαν 26 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί…

Το σχέδιο της Kυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών στη Σαμοθράκη παρουσίασε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Νοεμβρίου 2017 0
Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Σαμοθράκη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 25 Σεπτεμβρίου, την περιβαλλοντική…