Ημερίδα για τις «Βιομηχανικές καλλιέργειες στο νομό Έβρου» στην Ορεστιάδα

Δημοσιεύτηκε στις: at 9:28 πμ
199 0

Ημερίδα για τις «Βιομηχανικές καλλιέργειες στο νομό Έβρου» διοργανώνει  στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας το Τμήμα Βιομάζας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, από τις  09:30 έως και τις 15:00, στο Αμφιθέατρο Ζαφείρης Άμπας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, και  απευθύνεται σε απευθύνεται σε αγρότες, συνεταιρισμούς και επαγγελματίες του αγροτικού τομέα αλλά και σε χρήστες βιομάζας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας: 

10:00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων του πανεπιστημίου και του ΚΑΠΕ

10:20 Τα προβλήματα της γεωργικής παραγωγής στην ΠΑΜΘ και ο ρόλος της έρευνας στην επίλυσή τους. Ομιλητής ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Π. Θ., Σπυρίδων Κουτρούμπας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας: 

10:00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων του πανεπιστημίου και του ΚΑΠΕ

10:20 Τα προβλήματα της γεωργικής παραγωγής στην ΠΑΜΘ και ο ρόλος της έρευνας στην επίλυσή τους. Ομιλητής ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Π. Θ., Σπυρίδων Κουτρούμπας.

10:40 Υποσχόμενες βιομηχανικές καλλιέργειες για τον νομό Έβρου-ποιες μπορούν να καλλιεργηθούν σε περιθωριακά εδάφη. Ομιλήτρια η Ευθυμία Αλεξοπολούλου από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ.

11:00 Υποσχόμενες ελαιούχες καλλιέργειες-καμελίνα και κράμβη-για τον νομό Έβρο. Ομιλήτρια η Μυρσίνη Χρήστου, υπεύθυνη του Τμήματος Βιομάζας του ΚΑΠΕ.

11:20 Φυτείες ξυλωδών ειδών για παραγωγή βιομάζας. Ομιλητής ο Ιωάννης Ελευθεριάδης από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ.

11:40 Διάλειμμα

12:00 Βιώσιμη αξιοποίηση οριακών γαιών, με την παραγωγή βιομάζας για ενεργειακούς σκοπούς, μία εναλλακτική πρόταση διαχείρισης-SeemLa project. Ομιλητής ο Δημήτρης Κεραμιτζής από τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης.

12:20 Η καλλιέργεια του ηλίανθου-ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ζιζανίων. Ομιλητής ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ, Χρήστος Δαμάλας.

12:40 Καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στον νομό Έβρου. Ομιλητής ο Σπύρος Δέδογλου από την ΚοινΣΕπ «Θεογένης».

13:00 Εφοδιαστικές αλυσίδες αγροτικής βιομάζας για παραγωγή ενεργειακών προϊόντων. Ομιλήτρια η Ιωάννα Παπαμιχαήλ από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ.

13:20-14:00 Τοποθετήσεις, ερωτήσεις

Σχετικά άρθρα

Σχετικά με την αντικατάσταση μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης (του Γιάννη Ναϊτίδη)

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Σεπτεμβρίου 2016 0
Σχετικά με την αντικατάσταση μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και θέλοντας να σταματήσω όλη αυτή…

Λέσβος: Ένας ιερέας, υπόδειγμα αρετής, έχει επιλέξει ως διακόνημά του τη φροντίδα των αδεσπότων

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Φεβρουαρίου 2016 0
Οι πνευματικοί άνθρωποι μας δείχνουν το δρόμο Ο παπα-Χρήστος της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο Λέσβου αγκαλιάζει μεταφορικά και κυριολεκτικά…

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την άφιξη του, στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιανουαρίου 2016 0
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο…