Η Ένωση Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε στις: at 02:19
494 0

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης, χρόνια τώρα, επαγρυπνεί και παλεύει για το ζήτημα των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων στην πόλη μας. Υπεύθυνη για την σημερινή επιδείνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα σχολεία της χώρας και της πόλης είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης της Παιδείας, που με συνέπεια ακολουθούν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Θεωρούμε εξέχουσα τη  σημασία που έχουν οι σχολικές υποδομές για την διαδικασία της μάθησης. Παρακολουθούμε συνεχώς την ψαλίδα μεταξύ του σχολείου που έχουμε ανάγκη αλλά και μπορούμε να κατασκευάσουμε σήμερα και αυτού στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας, να ανοίγει ολοένα και περισσότερο.

Η κατάσταση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης εδώ και χρόνια έχει ως εξής:

Παλιά κτίρια με πάμπολλες ανάγκες σε επισκευές και συντηρήσεις, νηπιαγωγεία σε πυλωτές και ενοικιαζόμενους ακατάλληλους χώρους, έλλειψη εσωτερικών χώρων άθλησης ή ακόμα και κατάλληλης αυλής, απουσία προσεισμικού ελέγχου και πιστοποιήσεων πυρασφάλειας και ηλεκτρολογικής επάρκειας, βοηθητικοί χώροι και αποθήκες να μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας ! Ακόμα και σήμερα, κοντέινερ και προκάτ στεγάζουν μαθητές και μάλιστα θα εγκατασταθούν και νέα, για να δώσουν τη λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης! Προφανώς δεν πρόκειται για πρόοδο αλλά για απαξίωση και επαλήθευση του ρητού «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη λειτουργία τμημάτων με πολλούς μαθητές και την έλλειψη σε εκπαιδευτικούς, καθιστούν την κατάσταση εκρηκτική.

Επειδή το ζητούμενο είναι ένα σχολείο που θα προσφέρει ολόπλευρα πολιτισμό, άθληση, μόρφωση κι εκπαίδευση ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους μαθητές, τασσόμαστε στο πλευρό των δασκάλων των παιδιών μας για να διεκδικήσουμε σχολεία σύγχρονα και ασφαλή, επανδρωμένα με εκπαιδευτικούς, για μια πραγματικά Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση.

Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και στη συναυλία που θα ακολουθήσει την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στις 7:00 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης, για να διεκδικήσουμε μαζί με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Γεώργιο Βιζυηνός» : 

-Να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις επισκευών, συντηρήσεων και ελέγχων στα σχολειά μας

-Να δρομολογηθεί  ΑΜΕΣΑ πια η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων  για όλες τις βαθμίδες

-Να διοριστούν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ώστε να στελεχωθούν επαρκώς τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό

-Να αποτρέψουμε τη μονιμότητα της πρόχειρης λύσης τοποθέτησης κοντέινερ και προκάτ ως διδακτήρια

Σχετικά άρθρα

Όλος ο Έβρος ενώθηκε ως μια Φωνή, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Ελληνική Δημοκρατία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Απριλίου 2019 0
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ «ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ» Όλος ο Έβρος ενώθηκε ως μια Φωνή, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην…

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως στα σχολεία της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Απριλίου 2017 0
Την Τρίτη 25 Απριλίου ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ευρισκόμενος στη Σαμοθράκη, επισκέφθηκε μερικά από τα σχολεία του νησιού. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε…

Επιστολή Παπαδάκη προς Μητσοτάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου ακούει;;; «Στον Έβρο πάει να γίνει έγκλημα!»

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Φεβρουαρίου 2021 0
Σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 μ.μ. ο δικηγόρος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα Έβρου κ. Πάρης Παπαδάκης κοινοποίησε…