Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου είναι αντίθετη στη δημιουργία οποιασδήποτε κλειστής δομής στο νομό

Δημοσιεύτηκε στις: at 6:43 μμ
196 0

Η ανακοίνωση της που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής που βρέθηκε στις Φέρες και μαζί με τους συναδέρφους του συναντήθηκαν με τον κ.Πέτσα, αναφέρει:

“Στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, είχαμε την χαρά και την τιμή ως Ένωση Συνοριακών Έβρου, να συζητήσουμε με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Στέλιο Πέτσα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Χαιρετήσαμε τα κυβερνητικά μέτρα για το μεταναστευτικό, με ναυαρχίδα αυτών, τον Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης των Συνόρων και αναπτύξαμε τις θέσεις μας για την ελληνική Συνοριοφυλακή.

Ενόψει των νέων προσλήψεων συνοριακών φυλάκων μετά από 20 χρόνια, τονίσαμε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης σε ειδικού τύπου οχημάτων για το ανάχωμα και τα παραποτάμια σύνορα καθώς και την αναγκαιότητα προμήθειας σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης αυτών.

Καταστήσαμε σαφές ότι η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου είναι αντίθετη στη δημιουργία οποιασδήποτε κλειστής δομής στο νομό.

Θέσαμε την ανησυχία μας για εκείνους τους συναδέλφους που βρίσκονται αδαπάνως εδώ στον Έβρο τα τελευταία χρόνια και συνδράμουν στη συνοριακή φύλαξη, να μην αποχωρήσουν με την πρόσληψη των νέων 400 συνοριοφυλάκων. Αυτοί οι συνάδελφοί μας έχουν αφομοιωθεί στο θεσμό της συνοριοφυλακής προσφέροντας σημαντικό και ουσιαστικό έργο. Είναι ανάγκη αύριο η δύναμη μας να γίνει +400 και να μην αρχίσουμε προσθαφαιρετικές μεθόδους που θα δημιουργήσουν ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στη συνοριακή φύλαξη.

Αυτά ζητήσαμε ως Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου και λάβαμε τη διαβεβαίωση από τον ίδιο πως η πολιτεία στηρίζει και θα στηρίξει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που καταβάλλουμε, τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών”.

Σχετικά άρθρα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ “ΑΝΑ.Σ.Α.” ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιανουαρίου 2016 0
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α” με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Φιλοζωϊκού Σωματείου…

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έναντι της τρομοκρατίας – Από την ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου στην ανελευθερία της βίας (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Αυγούστου 2017 0
    Ένα διαχρονικά επίκαιρο κείμενο του αοιδίμου Μητροπολίτου Χαλκηδόνος Μελίτωνος, ο οποίος θέτει τον δάκτυλο «επί τον τύπον των…

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΄Εβρου ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Νοεμβρίου 2018 0
Συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς, με…