Ήδη από την δεκαετία του 80 είχε αρχίσει η συζήτηση για την σημασία που θα είχε η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων μέσα στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ΕΟΚ). Επειδή όμως δεν επιτεύχθηκε σύμπραξη για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και οι κάτω χώρες, αποφάσισαν το 1985, να δημιουργήσουν μεταξύ τους ένα χώρο χωρίς σύνορα, το χώρο «Σένγκεν» από το όνομα της πόλης του Λουξεμβούργου, στην οποία υπογράφηκαν οι πρώτες συμφωνίες.
Ο χώρος Σένγκεν λοιπόν αποτελεί έδαφος όπου εξασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων. Οι χώρες που έχουν υπογράψει την συμφωνία κατήργησαν τα εσωτερικά σύνορα, αντικαθιστώντας τα με ενιαία εξωτερικά σύνορα.
Μέσα στον χώρο αυτό, εφαρμόζονται κοινοί κανόνες και διαδικασίες όσον αφορά τις θεωρήσεις για διαμονές σύντομης διάρκειας, αιτήσεις ασύλου και ελέγχους στα σύνορα. Παράλληλα για την διασφάλιση της ασφάλειας μέσα στον χώρο Σένγκεν, ενισχύθηκαν η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών και των δικαστικών αρχών.
Μετά την υπογραφή της συνθήκης του Άμστερνταμ το 1997 αυτή η διακυβερνητική συνεργασία ενσωματώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) την 1η Μαίου 1999. Η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων στο έδαφος Σένγκεν λοιπόν στηρίζεται σε δυο άξονες. Στην κατάργηση των εσωτερικών συνόρων αφ’ ενός και στην αυστηροποίηση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα των κρατών- μελών της Σένγκεν αφ’ ετέρου, με κοινούς κανόνες έκδοσης θεώρησης ασύλου, έτσι ώστε παρά την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων στο εσωτερικό των χωρών που έχουν υπογράψει την σύμβαση, να μην διαταράσσεται η δημόσια τάξη.
Τίποτε όμως δεν μένει αναλλοίωτο και άφθαρτο μέσα στον χρόνο κατά την διαχρονικά σοφή ρήση του Ηράκλειτου «Τα πάντα ρει και ουδέν μένει…..»
Παράνομοι αλλοδαποί βαπτισμένοι πολλάκις ως πρόσφυγες, έμπαιναν πάντοτε σε Ευρωπαϊκό έδαφος (πρώτη χώρα η Ελλάδα, άντε και η Ιταλία) που είναι ταυτόχρονα και έδαφος Σένγκεν, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 80, με αυξητικές τάσεις τις δεκαετίες 90 και 2000 (βλ Ηλία Ν. Ηλιακόπουλος, Η Λαθρομετανάστευση μπάζει από παντού, MAXIMUM FM, GREEK ACTIVITY 24-3-2015, ο ίδιος Η Ιθαγένεια και το Μεταναστευτικό, δυο αγκάθια στην πλάτη της Ελληνικής κοινωνίας, Ελεύθερη ώρα 31-8-2015, MAXIMUM FM 28-8-2015, GREEK ACTIVITY28-8-2015, ΠΑΛΑΪΘΕΛ 28-8-2015. Ακόμη ο ίδιος Η παραπαίουσα Ευρώπη, Ελεύθερη ώρα 29-11-2015, MAXIMUM FM 19-11-2015, GREEK ACTIVITY 19-11-2015)
Φρόντιζαν όμως πάντοτε οι μικρόπνοοι Έλληνες πολιτικοί (βλ τον μικρό πολιτικό δέμας Γιωργάκη Παπανδρέου αλλά και τον θλιβερό Αντώνη Σαμαρά) σε αγαστή συνεργασία με τους ανάλγητους Ευρωπαίους ομολόγους τους, να ψηφίζουν τις Συνθήκες Δουβλίνο ΙΙ (πρόσφατα και Δουβλίνο ΙΙΙ) με τις οποίες οι παράνομοι μετανάστες, εισερχόμενοι στην Ελλάδα, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, δεν μπορούσαν να ζητήσουν άσυλο από την Ευρώπη παρά μόνον από την Ελλάδα, ως την πρώτη χώρα υποδοχής, ούτε να επιστρέψουν στην Τουρκία με το πρόσχημα της άγνωστης χώρας προέλευσης τους, καθιστώντας την χώρα, όπως έχει χιλιοειπωθεί, αποθήκη ψυχών.
Το εξυφαινόμενο σε βάρος της χώρας μας οργανωμένο σχέδιο εποικισμού αυτής με παράνομους μετανάστες, το διέβλεπε κανείς, αν παρατηρούσε με διορατική ματιά το εθνοκτόνο άρθρο 37 παρ 5 του 3907/2011 σύμφωνα με το οποίο οι ανεξιχνίαστης προέλευσης παράνομοι αλλοδαποί, εφ’ όσον δεν απομακρύνονταν από την χώρα και παρέμεναν στους χώρους κράτησης, να μπορούν με ειδική άδεια(;!) και υπό την προϋπόθεση ότι η απομάκρυνση τους έχει αναβληθεί και ότι απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα αναβολής τους στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης (!), να εργάζονται έναντι υποτυπώδους αμοιβής (!), έτσι ώστε να εξασφαλίζουν άμεσες ζωτικές τους ανάγκες.
Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως έτσι τέθηκε το θεμέλιο για τα φτηνά εργατικά χέρια των αναμενομένων ειδικών οικονομικών ζωνών (ΕΟΖ), ταφόπλακα της χώρας, αντί οι Έλληνες πολιτικάντηδες να φροντίσουν για την κατοχύρωση αποκλειστικών οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) που θα είναι πανάκεια για την χώρα μας….
Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα και μόνη η χώρα μας υφίσταται τις ολέθριες συνέπειες της λαθρομετανάστευσης (εγκληματικότητα, ανεξέλεγκτες λοιμώδεις ασθένειες, γκετοποίηση αλλοδαπών στα μεγάλα αστικά κέντρα, αυξανόμενη ανεργία Ελλήνων) αιφνίδια το καλοκαίρι του 2015 ζήσαμε όλοι μας μια άνευ προηγουμένου αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών με πρόσχημα και αφορμή τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Συρία (που προκλήθηκε από δυτικά κέντρα λήψεως αποφάσεων!) αρχικά στα νησιά μας με Τουρκικής προελεύσεως δουλεμπορικά, στοιβαγμένοι κατά χιλιάδες, δημιουργώντας αδυναμία ελέγχου των από τις Ελληνικές αρχές, αλλά και ανυπαρξίας των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών αρχών και οργάνων της συνθήκης Σένγκεν για εξεύρεση λύσεων.
Οι αριθμοί άρχισαν να γίνονται εφιαλτικοί, οι λαθρομετανάστες, που τεχνηέντως άρχισαν όλοι να «βαπτίζονται» πρόσφυγες, σωρεύονταν κατά χιλιάδες στα νησιά μας Λέσβος, Κως, Λέρος και άλλα, διαταράσσοντας την ασφάλεια και εύρυθμη ζωή των γηγενών. Ως λύση ανάγκης άρχισαν να μεταφέρονται με πλοία στον Πειραιά, σε πρόχειρα κέντρα υποδοχής και όχι πια κράτησης (!), απανταχού στο λεκανοπέδιο Αττικής, οι λαθρομεταναστευτικές όμως ροές συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς όλο το καλοκαίρι, έτσι ώστε εκ των πραγμάτων να ξεπεράσουν «εν τοις πράγμασι» την συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και να κατευθύνονται πλέον κατά μυριάδες μέσω Σκοπίων- Αυστρίας στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, για παροχή ασύλου.
Ήταν φυσικό να υπάρξει αδυναμία καταγραφής των λαθρεποίκων σύμφωνα με τα οριζόμενα στις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ. Η Ευρώπη με την σειρά της πιάστηκε απροετοίμαστη, κινήματα κατά της εισροής λαθρομεταναστών άρχισαν να δημιουργούνται στην Ευρώπη (κυρίως Γερμανία- που δεχόταν και τον κύριο όγκο- βλ κίνημα PEGIDA) σπασμωδικές αλλά και αντιφατικές ενέργειες των διαφόρων κυβερνητών των χωρών ΕΕ (Μέρκελ- Προέδρου Ουγγαρίας, Καγκελάριου Αυστρίας Φάιμαν).
Ένα πια ήταν σίγουρο. Πως η συνθήκη Σένγκεν στην λειτουργία της είχε κτυπηθεί κατάστηθα. Κομφούζιο στην Ευρώπη, με σπασμωδικές κινήσεις , ταξίδια Ευρωπαίων ηγετίσκων στην Τουρκία (Μέρκελ) για συνεννοήσεις με τον Νέο Σουλτάνο Ερντογάν και για τάχα επίλυση του προβλήματος έναντι δισεκατομμυρίων ευρώ, ψιχία όμως στην Ελλάδα, για την υποχρεωτική καταγραφή όλων των λαθρο-μεταναστών στην πατρίδα μας, προτού με ποσόστωση(!) τάχα ταξιδεύσουν στις βόρειες χώρες της Ευρώπης.
Κι έτσι σε αυτό το ανεξέλεγκτο κομφούζιο και την αδυναμία ελέγχου των οργάνων της ΕΕ, το κακό δεν άρχισε να έλθει. Το τρομοκρατικό κτύπημα της 12ης προς 13ην Νοεμβρίου 2015 στην πόλη του φωτός και του φιλελευθερισμού, στο Παρίσι, από τζιχαντιστές, με ταυτόχρονες και συντονισμένες ενέργειες «καμικάζι» με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, πάγωσε την Ευρώπη, η οποία έκτοτε ζει τον εφιάλτη μιας δεύτερης 11ης Σεπτεμβρίου. Γιατί τα τρομοκρατικά χτυπήματα φάνηκε να έχουν συνέχεια, αφού οι Βρυξέλλες τέθηκαν σε συναγερμό, τρομοκράτες αναχαιτίσθηκαν την τελευταία στιγμή και όλα ευρίσκονται πλέον Ευρώπη σε ρυθμούς παράκρουσης.
Ανεξαρτήτως των πολλών και διαφόρων σεναρίων συνωμοσίας του τύπου, ποιος ωφελείται από το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι (CUI BONO) κατά τον ρήτορα της αρχαιότητας Μάρκο Τύλλιο Κικέρωνα, οι τζιχαντιστές τρομοκράτες ή αυτοί που δεν θέλουν λαθρομετανάστες στην χώρα τους;!- ερώτημα που θα απαντήσει μετά βεβαιότητας ο ιστορικός του μέλλοντος- ένα είναι βέβαιο και αναντίρρητο. Πως η συνθήκη Σένγκεν έχει τραυματιστεί βαρύτατα με ελάχιστες πιθανότητες ανάκαμψης από τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις.
Με προμετωπίδα την θέση εντός ΕΕ, πως σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου για την δημόσια πολιτική ή την δημόσια ασφάλεια, σύμφωνα με όσα ισχύουν στην συνθήκη, εξουσιοδοτείται κάθε κράτος μέλος να αποκαταστήσει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα του εντός της Ευρωπαϊκής κοινότητας, δεν ήταν λίγα τα κράτη, που έκλεισαν προσωρινά τα σύνορα τους …..
Έτσι εκτός ισχύος έθεσε η Γερμανία την συνθήκη Σένγκεν στα σύνορα της με την Αυστρία, επαναφέροντας τους ελέγχους. (Ρητή ανακοίνωση του υπουργού εσωτερικών Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ) Τα σύνορα τους όμως έκλεισαν και Ουγγαρία αλλά πρόσφατα και τα Σκόπια…
Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (COMMISSION)ανακοίνωσε ότι η εν λόγω απόφαση της Γερμανίας δείχνει νομικά αιτιολογημένη, αφού η προσωρινή επανεισαγωγή των συνοριακών ελέγχων μεταξύ των χωρών μελών, είναι μια έκτακτη δυνατότητα που προβλέπεται ρητά από τον κώδικα συνόρων του Σένγκεν στην περίπτωση μια «κατάστασης κρίσης» (βλ άρθρο Αναστέλλουν την Συνθήκη Σένγκεν, σε διαδικτυακή Ζούγκλα.gr από 20-11-2015)
Όμως δεν έφτανε μόνον αυτό. Συνήλθαν εσπευσμένα οι υπουργοί εσωτερικών και δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες σε έκτακτο Συμβούλιο της ΕΕ, αποφασίζοντας να ενισχύσουν τους ελέγχους αλλά και τον έλεγχο των εσωτερικών συνόρων ακόμη και για τους πολίτες που είναι κάτοικοι των 26 κρατών μελών του χώρου Σένγκεν και προκειμένου να δράσουν άμεσα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων σε Ευρωπαϊκό έδαφος μέσω καλύτερης συνεργασίας (;!) των εθνικών αστυνομικών αντιτρομοκρατικών και διωκτικών αρχών (βλ άρθρο Θεόφραστου Ανδρεόπουλου δε διαδικτυακό PRONEWS από 20-11-2015)
Και ενώ αυτές υπήρξαν κάποιες από τις σπασμωδικές ενέργειες της παραπαίουσας Ευρώπης, δεν έλειψαν και δημοσιεύματα (όπως αυτό της Daily mail στο οποίο γίνεται λόγος για σχέδιο στους κόλπους της Ευρώπης προκειμένου να βγει από την ζώνη Σένγκεν η Ελλάδα, Ισπανία και η Ιταλία και στην συνέχεια να ακολουθήσουν οι ανατολικές χώρες. Με αφορμή την μεταναστευτική κρίση φαίνεται να εξυφαίνεται σχέδιο στην ΕΕ να επανασχεδιαστεί μια «μικρή Σένγκεν» ζώνη που θα αποτελούν Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία. Στο σχέδιο αυτό έρχεται να κλειδώσει κα η απαισιόδοξη θέση του Ντόναλντ Τούσκ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πως η ζώνη είναι καταδικασμένη να αποτύχει δίχως δραστικές ενέργειες για την ασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, τονίζοντας πως υπάρχει λίγος χρόνος γι’ αυτό (βλ γι’ αυτό Daily mail : Σχέδιο να πετάξουν εκτός Συνθήκης Σένγκεν την Ελλάδα, διαδικτυακή εφημερίδα Newsbomb.gr από 20-11-2015)
Παρά τις διαβεβαιώσεις των «αρμοδίων» ο κίνδυνος για αποπομπή της Ελλάδος από την Σένγκεν είναι ορατός με ό,τι δυσμενές για την χώρα μας συνεπάγεται!
Φούντωσαν πάλι τα δημοσιεύματα (βλ FINANCIAL TIMES – Καθημερινή της Κυριακής) για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της χώρας μας από την Σένγκεν. Ένα είναι βέβαιον. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Είναι γνωστόν σε όλους πως αν μας αποβάλλουν από την Σένγκεν, τότε πράγματι θα αντιμετωπίσουμε μια άνευ προηγουμένη εισροή και εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στην χώρα που θα εγκλωβιστούν στην δημογραφικώς φθίνουσα πατρίδα μας.
Εκτός από την επιθετική πολεμική πολιτική που εξέφρασε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, (βλ άρθρο στον ηλεκτρονικό SPIEGEL Αντίδραση για τα κτυπήματα στο Παρίσι, σκλήρυνση της στάσης του Ολάντ από 17-11-2015), ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως υπό τις νέες διαμορφωμένες συνθήκες μετά τα τρομακτικά χτυπήματα η συνθήκη Σένγκεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση και να ανασταλεί. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται παράλληλα με άλλα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση της Ολλανδίας σχεδιάζει την επαναφορά των ελέγχων διαβατηρίων στα σύνορα πολλών δυτικοευρωπαϊκών χωρών, με στόχο τον καλύτερο έλεγχο μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη (βλ άρθρο Ο Βαλς προειδοποιεί Η Συνθήκη Σένγκεν μπορεί να ανασταλεί σε διαδικτυακή Newpost από 20-11-2015)
Έτσι λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) με την άμεση σύγκληση των οργάνων της (Συμβούλιο υπουργών) έδειξε πως επιζητά εσπευσμένα τουλάχιστον μια αναθεώρηση της συνθήκης του Σένγκεν μέχρι το τέλος του έτους με πρόταση που υπέβαλε στην επιτροπή.
Ακόμη συμφωνήθηκε η ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του 2015 της δημιουργίας μητρώου επιβατών πτήσεων (το λεγόμενο PNR).
Αποφασίστηκε ακόμη να ενταθούν οι συστηματικοί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα, ακόμη και σε άτομα που απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Ας ξεχάσουν λοιπόν οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες την ελεύθερη μετακίνηση σε χώρες που ανήκουν στην συνθήκη Σένγκεν. Το κεκτημένο του Σένγκεν όπως λέγεται, υφίσταται ρωγμές και κινδυνεύει να χαθεί.
Επιπλέον διαφαίνεται πως θα δημιουργηθούν βάσεις βιομετρικών δεδομένων ούτως ώστε να εκδίδονται πλέον βιομετρικά διαβατήρια. Τα διαβατήρια αυτά που θα πρέπει να έχει καθένας από μας που θέλει να ταξιδεύει στην Ευρώπη, θα περιέχουν ακόμη και ευαίσθητα δεδομένα. Δεδομένα που αφορούν την φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις του καθενός μας, ακόμη και δεδομένα που αφορούν την ερωτική ζωή των ατόμων. Οι τάσεις και οι σκέψεις αυτές, θα ήταν αδιανόητες πριν μερικά χρόνια, γιατί κάτι τέτοιο θα προσέκρουε στην προστασία προσωπικών δεδομένων.
Τώρα όμως όλα ισοπεδώνονται στον βωμό της ζητούμενης «ασφάλειας» μέσα στις χώρες της Ευρώπης. Και επειδή όπως λένε οι ειδήμονες της Ευρώπης, η ασφάλεια αυτή δεν εξασφαλίζεται με την ισχύουσα συνθήκη, πρέπει τουλάχιστον να αναθεωρηθεί.
Ένα είναι βέβαιο. Πως από τυχόν αναθεώρηση ή ακόμη «εν τοις πράγμασι» και κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν, η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μια άνευ προηγουμένου αποθήκη αλλοδαπών (ψυχών) στην πλειοψηφία της άγνωστης προέλευσης…..
Κινδυνεύει ακόμη με το πρόσχημα καλύτερου και δραστικότερου ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ να μας καταφθάσουν αρχικά Ευρωπαίοι αστυνόμοι (EUROPOL- FRONTEX) που ευχόμεθα να μην καταλήξει σε defacto φύλαξη των συνόρων από τους θρασύτατους γείτονες μας, οι οποίο με κάτι τέτοιο άλλα θα ονειρεύονται ……
Δυστυχώς τα σύνορα μας με τέτοια πολιτική δεν ελέγχονται πια από μας!
Το κακό έχει ξεσπάσει. Η Ευρώπη κινείται σπασμωδικά μέχρι τώρα. Με αναθεώρηση του «κεκτημένου» της ελεύθερης διακίνησης προσώπων εντός Σένγκεν. Το κεκτημένο αυτό, είναι αναμφισβήτητα σημάδι πολιτισμού και επικοινωνίας. Η αναθεώρηση ή η κατάργηση του όμως, σημάδι οπισθοδρόμησης και ελέγχου. Η αμφισβήτηση Σένγκεν έχει πράγματι αιτίες την αθρόα και κατ’ επέκταση ανεξέλεγκτη ροή παράνομων μεταναστών, με τους οποίους νομοτελειακά εισέρχονται και ακραίοι τρομοκράτες.
Ποιος προκάλεσε όμως την ανεξέλεγκτη ροή των λαθρομεταναστών στους κόλπους της Ευρώπης; Είναι όλα εκείνα τα παγκόσμια κέντρα λήψεως αποφάσεων που επιθυμούν φτηνά εργατικά χέρια σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Προς στυγνή εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων με απώτερο στόχο την δημιουργία ΕΟΖ . Και αυτό γίνεται μόνον με λαθρομετανάστες. Είναι εκείνα τα παγκόσμια κέντρα που επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο της Ευρώπης με νέα βιομετρικά διαβατήρια, με ηλεκτρονικές κάρτες του πολίτη, με ηλεκτρονικά τσιπς, ακόμη και πάνω μας. Κι αυτό γιατί θέλουν να έχουν λαούς υποταγμένους και ελεγχόμενους….
Είναι εκείνα τα παγκόσμια κέντρα που επιθυμούν να συνηθίσουμε όλοι στο ηλεκτρονικό χρήμα με τις πιστωτικές κάρτες. Γι’ αυτό και μας επέβαλαν τα CAPITAL CONTROLS …… (βλ Ηλία Η. Ηλιακόπουλο Τα capital controls και ηλεκτρονικό χρήμα η πορεία προς το χάραγμα; Ελεύθερη ώρα 18-10-2015, MAXIMUM FM 14-10-2015 ,GREEK ACTIVITY 14-10-2015 )
Θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο επάνω μας. Μέσω του ηλεκτρονικού χρήματος να γνωρίζουν τις συνήθειες μας, τις δραστηριότητες μας. Τα παγκόσμια αυτά κέντρα λήψεως αποφάσεων δεν έχουν Θεό, πατρίδα , ιδανικά., Βρίσκονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Υπηρετούν δυστυχώς τον Αντίχριστο και επιθυμούν διακαώς να μας χαράξουν για να μας ελέγχουν. Η αθρόα λαθρομετανάστευση και η τρομοκρατία είναι δικές τους εμπνεύσεις και δικά τους προϊόντα. Είναι οι «Φραγκεστάιν» που έφτιαξαν στα εργαστήρια του άπληστου κέρδους και καταλήστευσης του γήινου πλούτου.
Εμπόδιο σ’ αυτά τα κέντρα στέκεται ο Ελληνοχριστιανικός Ορθόδοξος Πολιτισμός. Που αποτελεί την βάση για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής ιδέας. Το κλείσιμο όμως των συνόρων όπως τα διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη επιχειρούν, θα σημάνει το τέλος της Σένγκεν και της Ευρωπαϊκής ιδέας, όπως εύστοχα παρατηρεί ο Καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν (βλ ομώνυμο άρθρο σε διαδικτυακή newsbomb.gr από 20-11-2015)
Ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση- ισλαμική τρομοκρατία- ηλεκτρονικό χρήμα- βιομετρικά διαβατήρια- δημιουργία ΕΟΖ- κατάργηση Σένγκεν αποτελούν τα μερικότερα κομμάτια ενός άθλιου πάζλ εκείνων των σκοτεινών δυνάμεων που θέλουν να συνθλίψουν την Ευρώπη των εθνών αλλά και την Ελλάδα του πνεύματος και της αντίστασης! Εδώ σε μας δυστυχώς με όλα τα φερέφωνα του πολιτικού μας συστήματος ακόμη κι αυτών των δυνάμεων που σφετερίζονται εθνικισμό μέσα από άναρθρες κραυγές και βιαιότητες!
Για να μην βουλωθούμε λοιπόν από την σφραγίδα του Θηρίου, όπως έλεγε κι ο Πατροκοσμάς, πρέπει να αντισταθούμε, αναβαπτιζόμενοι στις ιερές και αναλλοίωτες αξίες της φυλής και του έθνους. Ο καθένας από μας με το παράδειγμα του θα το δείξει…….

Προηγούμενο άρθροΣιδηράς Ιωάννης: Ο Άγιος Νικόλαος προστάτης και ‘πνευματικός εύφορος’ της Αλεξ/πολης
Επόμενο άρθροΜιχαηλίδης Παύλος: Με την κατάργηση της επιδότησης του 12% έρχεται το τελειωτικό χτύπημα στις μικρομεσαίες και τις μεταποιητικές επιχ/σεις