Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό

Δημοσιεύτηκε στις: at 1:58 πμ
1505 0

Το 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό. Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μετάβαση του οθωμανικού Δεδέαγατς στην ευρωπαϊκή Αλεξανδρούπολη. 100 χρόνια δημιουργικής, αναπτυξιακής πορείας μέσα από τη δουλειά, την προσφορά και τον οραματισμό θεσμικών φορέων, συλλόγων, κοινοτήτων, προσωπικοτήτων.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σχεδιάζει να γιορτάσει τα 100 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της πόλης, με την ανακήρυξη του 2020 ως έτους στοχασμού και πολιτισμού για αυτό το συμβολικό αλλά κομβικό έτος.

Προσκαλεί όλους τους συλλογικούς φορείς, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα καλλιτεχνικά σχήματα αλλά και τους δημιουργούς και καλλιτέχνες να καταθέσουν προτάσεις με έργα, δράσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια, που θα διαχυθούν και θα υλοποιηθούν καθ’  όλη τη διάρκεια του 2020 με κορυφογραμμή τον μήνα Μάιο.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν έως την 30η Σεπτεμβρίου 2019 στο γραφείο του  Δημάρχου Αλεξανδρούπολης (τηλ. 25510 64102,dimarxos@alexpolis.gr) και σε αυτές θα προσδιορίζονται με ακρίβεια το είδος, το περιεχόμενο, η χρονική περίοδος υλοποίησης, ο χώρος και το κόστος της δράσης.

Επιτροπή που θα συσταθεί με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, θα αξιολογήσει τις προτάσεις και κατόπιν διαλόγου με τους προτείνοντες θα τις εντάξει στον ετήσιο συνδυασμό των εκδηλώσεων.

 

Σχετικά άρθρα

«Όχι» σε 3 από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Σεπτεμβρίου 2016 0
Απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Αλεξανδρούπολη στις 15 Ιουλίου, την επομένη της αποτυχημένης απόπειρας…

Σαντορινιός και Φάμμελος στη Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Σεπτεμβρίου 2018 0
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ.ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ Ο…

Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 41 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Σεπτεμβρίου 2018 0
Συνελήφθη στις 15-9-2018 το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,…